Чугуївська авіакатастрофа: «чорні скриньки» почали розшифровувати

12:29, 28.09.2020
Чугуївська авіакатастрофа: «чорні скриньки» почали розшифровувати

Фахівцями буде проведене максимальне збирання літака в початковий стан

Чорні скриньки з літака Ан-26, що впав під Харковом почали розшифровувати. Скриньки в задовільному стані.


Як інформує УМ, про це повідомив у Фейсбук віцепрем’єр-міністр Олег Уруський.

 

"Бортові самописці ("чорні скриньки") знайдені. Вони вціліли. Їх стан задовільний. Інформація на самописцях збережена. Вони вилучені та 27 вересня 2020 року авіаційними експертами під контролем ДБР розпочато процес їх дешифрування, який триватиме орієнтовно 3-5 днів", - поінформував Уруський.

 

Він також додав, що уламки літака Ан-26Ш зібрані та перевезені на територію військової частини А4104 в м. Чугуєві, де вони перебувають під цілодобовою охороною Державного бюро розслідувань (ДБР).

 

Надалі фахівцями буде проведене максимальне збирання літака в початковий стан, зазначив Уруський.

 

Як повідомляла УМ, 28 вересня розпочнуть відбір зразків ДНК у родичів загиблих під Харковом. Експертиза повинна ідентифікувати тіла курсантів та офіцерів.

 

Слідство перевіряє чотири версії катастрофи. Увечері 25 вересня в Харківській області сталась авіакатастрофа. Розбився військовий літак з курсантами. Літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ розбився при заході на посадку. Він упав за два кілометри від військового аеродрому.

 

Голова Харківської ОДА Олексій Кучер хаявив, що екіпажу літака Ан-26, який розбився під Чугуєвом дали дозвіл на посадку лише через хвилину після запиту. При цьому, було вже відомо, що літак несправний. А через хвилину Ан-26 — розбився.

 

Курсант Олександр Скочков, який загинув у жахливій катастрофі Ан-26 поблизу Чугуївського військового аеродрому, був сином військового льотчика, штурмана авіаційної ескадрильї Ігоря Скочкова, який загинув після збиття Іл-76 «вагнерівцями» поблизу Луганського аеропорту у червні 2014 року.

 

На борту військового літака АН-26, що розбився 25 вересня, знаходився син депутата Миколаївської обласної Ради Вадима Олабіна – 20-річний солдат Володимир Олабін, він загинув.

 

Курсанта В'ячеслава Золочевського, який 25 вересня вижив у авіакатастрофі біля Чугуєва, від смерті врятував певний збіг обставин. На щастя, його прикрили від вогню уламки фюзеляжу.