Син депутата Миколаївської облради Володимир Олабін загинув в Чугуївській катастрофі

11:50, 27.09.2020
Син депутата Миколаївської облради Володимир Олабін загинув в Чугуївській катастрофі

Увечері 25 вересня в Харківській області сталась авіакатастрофа

На борту військового літака АН-26, що розбився 25 вересня, знаходився син депутата Миколаївської обласної Ради Вадима Олабіна – 20-річний солдат Володимир Олабін, він загинув.

 

Як інформує УМ, про це пресслужба політсили "Опозиційна платформа - За життя"

 

 Володимир Олабін був курсантом Харківського національного університету Повітряних Сил, в листопаді йому мав виповнитися 21 рік.

 

"Миколаївська обласна партійна організація "Опозиційної платформи - за життя" висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблих", - йдеться в повідомленні.

 

Про трагедію написав на особистій сторінці у Facebook і громадський діяч Ігор Дятлов. За його словами, Володимир Олабін був курсантом Харківського університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба.

 

"Остання п'ятниця вересня в один момент змінила життя одразу кількох сімей. Жахлива трагедія забрала життя молодих курсантів, які мріяли про польоти. Крім курсантів, загинули військовослужбовці, які входили в екіпаж повітряного судна. На жаль, катастрофа літака Ан-26 під Чугуєвом принесла втрату і сім'ї депутата Миколаївської обласної ради Вадима Олабіна", – написав Дятлов.

 

 

Загинув Володимир Олабін


"Одним із курсантів, який був у літаку, що вибухнув під час навчального польоту, став син депутата – Володимир Олабін. Він навчався в Харківському університеті повітряних сил. Неможливо уявити біль від втрати рідних і близьких", – додав він.

 

На сайті "Преступности.НЕТ" уточнили, що юному курсанту в листопаді тільки мав виповнитися 21 рік. Батько загиблого хлопця є полковником СБУ у відставці, він брав участь у бойових діях на Донбасі, зараз на пенсії.

 

 Як повідомляла "УМ", курсант Олександр Скочков, який загинув у жахливій катастрофі Ан-26 поблизу Чугуївського військового аеродрому, був сином військового льотчика, штурмана авіаційної ескадрильї Ігоря Скочкова, який загинув після збиття Іл-76 «вагнерівцями» поблизу Луганського аеропорту у червні 2014 року.

 

Слідство перевіряє чотири версії катастрофи. Увечері 25 вересня в Харківській області сталась авіакатастрофа. Розбився військовий літак з курсантами. Літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ розбився при заході на посадку. Він упав за два кілометри від військового аеродрому.

 

Голова Харківської ОДА Олексій Кучер хаявив, що екіпажу літака Ан-26, який розбився під Чугуєвом дали дозвіл на посадку лише через хвилину після запиту. При цьому, було вже відомо, що літак несправний. А через хвилину Ан-26 — розбився.

 

На борту перебували 27 людей: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. В авіакатастрофі вижили лише двоє курсантів: один із них помер уранці наступного дня в лікарні, життю іншого — нічого не загрожує.

 

За словами міністра оборони Андрія Тарана, курсанти проводили навчальні польоти, а сам літак до цього здійснив шість злетів та посадок поспіль. Керували літаком не курсанти, а досвідчені пілоти. Під час сьомого польоту командир екіпажу повідомив про проблеми з лівим двигуном і готувався до аварійної посадки, але раптово сталася катастрофа. Імовірно, літак зачепив крилом землю. З-під уламків вже дістали бортові самописці.

 

Президент Володимир Зеленський пообіцяв, що держава профінансує лікування курсанта, який вижив, та виплатить компенсації сімʼям загиблих. У Міноборони повідомили, що розмір допомоги становитиме 1,5 млн грн.