Катастрофа Ан-26 під Чугуєвим: на Харківщині оголосили День жалоби 26 вересня

08:44, 26.09.2020
Катастрофа Ан-26 під Чугуєвим: на Харківщині оголосили День жалоби 26 вересня

На борту військового літака Ан-26 Повітряних Сил ЗСУ, який зазнав катастрофи, перебувало 27 чоловік.

День жалоби за загиблими в авіакатастрофі літака Ан-26 поблизу Чугуївського військового аеродрому оголошено в Харківській області у суботу, 26 вересня.

 

Як повідомляє «Україна молода», відповідне розпорядження видав голова Харківської ОДА Олексій Кучер в ніч на суботу.

 

“Оголосити у Харківській області 26 вересня 2020 року Днем жалоби за загиблими в авіакатастрофі літака Ан-26. У День жалоби на всій території області приспустити Державний Прапор України на всіх спорудах органів державної влади, державних підприємств, установ та організацій та розмістити на ньому траурну стрічку. Рекомендувати органам місцевого самоврядування здійснити аналогічні заходи”, - йдеться в розпорядженні.

 

Також 26 вересня рекомендовано скасувати проведення розважальних заходів та спортивних змагань, керівникам телеканалів та радіостанцій пропонується внести відповідні зміни до програм передач.

 

День жалоби за жертвами катастрофи також оголосили у Львові. Відповідне розпорядження підписав мер Львова Андрій Садовий.

 

Наразі за дорученням президента Зеленського створили Державну комісію під головуванням віцепрем'єр-міністра Олега Уруського для з'ясування обставин падіння літака на Харківщині та надання всієї необхідної допомоги постраждалим.

 

До складу комісії увійшли Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр оборони Андрій Таран, голова ДСНС Микола Чечоткін, голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер та інші посадовці.

 

На місце катастрофи вилетів президент Зеленський.

 

Як повідомляла, «УМ», літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ впав і одразу загорівся при заході на посадку в Чугуївському районі Харківської області на 530 кілометрі траси Київ-Харків.

 

На борту військового літака Ан-26 Повітряних Сил ЗСУ, який зазнав катастрофи коли заходив на посадку на аеродром Чугуєва на Харківщині, перебувало 27 чоловік (пілоти і курсанти), а не 28, як вважалося раніше.

 

З’ясувалося, що за інформацією диспетчера аеродрому на борту перебувало 27 осіб, оскільки одного курсанта - Олександра Харченка не допустили до виконання польоту і це врятувало йому життя.

 

За даними Офісу генпрокурора, в авіакатастрофі літака АН-26 попередньо 25 загиблих, а ще 2 поранених у тяжкому стані.