Катастрофа Ан-26 під Чугуєвим: загинули 22 людини, чотирьох шукають, фото

23:12, 25.09.2020
Катастрофа Ан-26 під Чугуєвим: загинули 22 людини, чотирьох шукають, фото

На місці катастрофи Ан-26 поблизу Чугуївського військового аеродрому. (Фото ДСНС)

За попередніми даними 22 людини загинуло, ще двох госпіталізовано і доля чотирьох невідома внаслідок жахливої авіакатастрофи військового літака Ан-26Ш, яка сталася поблизу міста Чугуїв Харківської області у п’ятницю пізно ввечері.

 

Як інформує «Україна молода», такі дані щодо загиблих і постраждалих повідомило командування Повітряних сил ЗСУ в ніч на суботу.

 

Зокрема, більшість загиблих – курсанти Харківського університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба ЗСУ.

 

«На даний час встановлено, що на борту перебувало 28 осіб: 7 членів екіпажу, 21 курсант, - йдеться у повідомленні Повітряних сил ЗСУ. -  Внаслідок авіаційної катастрофи: 22 загиблих, 2 госпіталізовано, доля 4-х - невідома. Висловлюємо глибокі співчуття рідним та близьким загиблих...».

 

 

Ці дані підтверджують і рятувальники ДСНС.

 

Водночас, голова Харківської ОДА Олексій Кучер, який перебуває на місці трагедії, стверджує, що стан одного постраждалого є критичним.

 

"За попередніми даними, на борту було 28 осіб, з них 7 офіцерів та 21 курсант. На жаль, 22 людини загинули, 2 вижили (1 в критичному стані), доля чотирьох у цей момент невідома. Молимося за життя, надаємо невідкладну допомогу", - повідомив пан Кучер.

 

 

Тоді як президент Володимир Зеленський заявив, що у суботу прибуде на Харківщину:

 

"Терміново створюємо урядову комісію для розслідування всіх обставин та причин трагедії. Відповідне доручення дав прем'єр-міністру. На місці вже працює пошукова команда. Завтра буду на Харківщині".

 

Глава держави також поінформував, що катастрофа сталася, коли літак заходив на посадку на аеродром Чугуєва.

 

Як повідомляла, «УМ», літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ впав і одразу загорівся при заході на посадку в Чугуївському районі Харківської області на 530 кілометрі траси Київ-Харків.