У Кипучому на Луганщині підірвався на гранаті семирічний хлопчик

08:54, 28.08.2020
У Кипучому на Луганщині підірвався на гранаті семирічний хлопчик

Звідки взялася граната на подвір'ї, де гралися діти в місті Кипуче?

Семирічний хлопчик підірвався на гранаті, коли грався на подвір'ї в окупованому місті Кипуче (колишній Артемівськ) на території ОРЛО.  

 

Як повідомляє «Україна молода», про це йдеться у звіті Місії ОБСЄ в Україні станом на 27 серпня.

 

В дитини важкі вибухові травми ноги, вона потрапила до лікарні в окупованому Перевальську. Як граната потрапила до рук малого і чи не є хтось з його рідних причетним до незаконних збройних формувань Луганщини, не повідомляється.

 

Спостерігачі ОБСЄ поспілкувалися з людьми, які представилися бабусею та дідусем хлопчика. Вони розповіли, що двоє їхніх онуків гралися на подвір'ї будинку їхньої доньки. Тоді ж, хлопчик підібрав предмет, що вибухнув.

 

Сусід розповідав, що бачив пораненого хлопчика на землі, у нього з ноги була кровотеча.

 

У Кипучому спостерігачі також бачили сліди крові посеред подвір’я біля зазначеного будинку.

 

Загалом в ОБСЄ за весь час всеосяжного перемир'я нарахували 723 порушення режиму припинення вогню. Зокрема сталося 110 вибухів, два невизначені боєприпаси, 9 освітлювальних ракет та 602 черги та постріли.

 

Як повідомляла «УМ», з 27 липня на Донбасі почав діяти новий режим припинення вогню. Зокрема ці домовленості забороняють відкривати будь-який вогонь без дозволу керівництва. У разі навмисного порушення режиму припинення вогню стосовно військовослужбовців Збройних Сил можуть застосовувати дисциплінарні стягнення.

 

Президент Зеленський постійно наголошує на відсутності бойових втрат української армії на Донбасі протягом серпня.