Під Зайцевим на скинутій з дрона протипіхотній міні підірвалися комбат із бійцем, оновлено

12:50, 26.08.2020
Під Зайцевим на скинутій з дрона протипіхотній міні підірвалися комбат із бійцем, оновлено

Стан здоров'я захисників – задовільний.

Двоє українських військових підірвалися на вибуховому пристрої вдень 25 серпня. За попередньою інформацією, захисники натрапили на протипіхотну осколкову міну натяжної дії ПОМ-2. ЇЇ ворог закинув дистанційно.

 

В результаті вибуху військовослужбовці отримали осколкові поранення. Зараз вони перебувають у лікарні, інформують у штабі ООС у фейсбуці.

 

Медики повідомили, що стан здоров'я захисників – задовільний.

 

Де саме стався вибух – у штабі ООС не повідомляють. Проте зазначають, що інцидент трапився у смузі відповідальності бригади морської піхоти, яка оглядала місцевість. Ймовірно, що міну ворог закинув дистанційним методом. Такі провокації окупанти вже використовували на Донеччині та Луганщині.

 

Нагадаємо, повне припинення вогню на Донбасі почало діяти з 27 липня. Про нього домовились на зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську. Проте окупанти регулярно порушують домовленість, влаштовуючи провокації. Щоправда, за цей період не було зафіксовано жодних бойових втрат на Донбасі.

 

Як повідомляла УМ, водночас у ЗМІ з’явилась неперевірена інформація про те, що йдеться про командира 137-го батальйону Вадима Римаренко та бійця, який його супроводжував.

 

Видання “InfoResist” з посиланням на джерела в штабі ООС пише, що на Донбасі поранення отримали командир 137-го батальйону морської піхоти ВМС ЗСУ Вадим Римаренко та сержант цього ж підрозділу. За інформацією видання, їх обстріляли проросійські бойовики з підствольного гранатомета.