На Донбасі не зафіксували бойових втрат ЗСУ в серпні

12:43, 23.08.2020
На Донбасі не зафіксували бойових втрат ЗСУ в серпні

Володимир Зеленський передав до підрозділів ЗСУ для виконання завдань 132 зразки озброєння та військової техніки. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський наголошує на відсутності бойових втрат української армії на Донбасі вже 28 днів поспіль.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це глава держави заявив під час церемонії підняття Державного прапора на військовому летовищі у Василькові на Київщині у неділю.

 

"Сьогодні 28 днів, як у нас немає бойових втрат. Весь світ бачить, що Україна та її воїни, як і будь-які нормальні цивілізовані люди, звичайно, прагнуть миру на сході України. Це не означає, що ми перестанемо дбати про свою армію, бо саме ви - сучасне і сильне військо - є запорукою для настання такого бажаного в Україні миру", - повідомив Зеленський.

 

Глава держави від імені українського народу висловив усім військовослужбовцям подяку за сумлінне виконання обов'язків, відвагу та героїзм.

 

 

Президент також заявив, що Україна наразі має найбільший оборонний бюджет в історії, а загальний ресурс на нацбезпеку та оборону збільшено майже на 28 мільярдів гривень.

 

Володимир Зеленський також передав до підрозділів Збройних сил України для виконання завдань 132 зразки озброєння та військової техніки, 38 одиниць засобів зв’язку та 78 приладів спостереження.

 

Йдеться про модернізовані танки Т-64 і Т-72, новітні бронетранспортери, бойові машини піхоти та тактичні броньовані машини, а також сучасні комплекси радіоелектронної боротьби та засоби спостереження.

 

За його словами, незважаючи на пандемію COVID-19, видатки на оборонну сферу залишилися незмінними.

 

На його думку, обов’язковим є переоснащення українського війська, прийняття на озброєння новітніх бойових систем, приведення органів військового управління до стандартів НАТО.

 

 

Після завершення церемонії передачі міністр оборони України Андрій Таран та командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський продемонстрували Президентові зразки техніки, що передавалася на озброєння й далі вирушить на захист суверенітету й територіальної цілісності України до зони проведення ООС.

 

Як повідомляла «УМ», у церемонії взяв участь чинний президент Володимир Зеленський, а також були присутні колишні президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Петро Порошенко.