В Єгипті детально розписали вимоги щодо тестування туристів на коронавірус

20:50, 27.08.2020
В Єгипті детально розписали вимоги щодо тестування туристів на коронавірус

Уряд Єгипту посилив вимоги для туристів.

Міністерство охорони здоров’я та народонаселення Єгипту оприлюднило додаткові вимоги до туристів, які мають надати сертифікат з негативним результатом ПЛР-тесту на коронавірус під час в’їзду в цю арабську країну вже з 1 вересня.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє посольство України в Єгипті у четвер.

 

Йдеться про рішення уряду Арабської республіки Єгипет, яке закріплене в офіційному листі Профілактичного центру МОЗ країни.

 

Зокрема, вже з 1 вересня 2020 року всі без виключення громадяни віком від 6 років, включно із громадянами Єгипту, які перетинатимуть єгипетський державний кордон, зобов’язані мати при собі сертифікат з негативним результатом ПЛР-тесту, зробленого не пізніше, ніж за 48 годин до прибуття.

 

ПЛР-тест має відповідати наступним вимогам:

 

сертифікат має обов’язково містити точну дату та час здачі тесту особою;

сертифікат має бути виданий офіційною лабораторією, зареєстрованою в державі походження документу, та має містити печатку лабораторії;

сертифікат не має містити жодних виправлень, підтирань чи правок;

сертифікат має містити інформацію про проведений вид тесту;

у сертифікаті має бути обов’язково зазначено, що особі було проведено тестування типу RT-PCR.

 

«Члени екіпажів морських та повітряних суден, які прибуватимуть до АРЄ, не звільняються від дотримання вказаних вимог. Проведення ПЛР-тестів (на борту судна чи після сходження на берег) для цієї категорії осіб має узгоджуватись агентською компанію з обслуговування суден із МОЗ АРЄ», - наголошують в українському посольстві.

 

Громадяни, які не матимуть такого сертифікату, не будуть допущені до перетину державного кордону Єгипту до відповідного розпорядження МОЗ АРЄ. Також туристів не пустять в країну без обов’язкової здачі ПЛР-тесту у визначеній МОЗ Єгипту лабораторії.

 

Як повідомляла «УМ», з 1 вересня Єгипет буде вимагати від туристів негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19. Дане рішення було прийнято через зростання числа випадків інфікування коронавірусом.