Єгипет вимагатиме від туристів тестуватися на коронавірус

12:33, 20.08.2020
Єгипет вимагатиме від туристів тестуватися на коронавірус

Мандрівники з України мають показати негативний результат ПЛР-тесту, щоб їх пустили до Єгипту.

Влада Єгипту ввела для туристів, що подорожують до країни пірамід, обов’язкову вимогу – надати негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19 при в’їзді, починаючи з 1 вересня.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це попереджає українців Державна прикордонна служба у четвер.

 

"З 1 вересня Єгипет буде вимагати від туристів, які прибуватимуть в країну, негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19… Дане рішення було прийнято через зростання числа випадків інфікування в деяких країнах", - наголосили прикордонники у соцмережах.

 

Держприкордонслужба посилається на офіційну заяву прем'єр-міністра Єгипту  Мустафи Мадбулі.

 

Зауважимо, що влада Єгипту у травні дозволила готелям відкритися на 25%, а згодом - відновити роботу на 50%. З 1 липня у країні відновили міжнародні регулярні рейси.

 

У Єгипті й раніше була умова, що мандрівники повинні мати результат ПЛР-тесту на коронавірус, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до прибуття. Тоді винятком були люди, які приїжджали безпосередньо у туристичні зони Шарм-ель-Шейха, Хургади, Таби, Марса-Алама і Мерса-Матрух. Туристи не могли виїхати за межі курортів без наявності ПЛР-тестів.

 

Відтак, мандрівники з України мають показати негативний результат ПЛР-тесту, щоб їх пустили до Єгипту.

 

Після повернення з Єгипту проходити самоізоляцію не потрібно, бо країна входить до «зеленої» зони.

 

Як повідомляла "УМ", раніше уряди Чорногорії і Хорватії уточнили правила в’їзду на свою територію для українців та громадян інших країн з урахуванням пандемії коронавірусу у світі.