Транспортація Навального до Німеччини: дружина опозиціонера вимагає від Путіна дозволу

15:31, 21.08.2020
Транспортація Навального до Німеччини: дружина опозиціонера вимагає від Путіна дозволу

Дружина політика Олексія Навального Юлія звернулася до президента Росії Володимира Путіна з вимогою дозволити перевезення опозиціонера на лікування до Німеччини.

 

Як інформує УМ, звернення Навальної, опубліковано на офіційній сторінці Олексія Навального в Twitter

 

У своєму зверненні Навальна каже, що (в 15 хвилинах - ред) від лікарні опозиціонера вже чекає медичний літак, який може безпечно доставити політика в лікарню в Німеччині.

 

Незадовго до публікації офіційного звернення, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що на думку лікаря, до кінця невідомо, що стало причиною госпіталізації, тому перевезення Навального по повітрю поки неможливе.

 

Зі свого боку уряд Німеччини заявив, що перебуває у контакті з Кремлем, аби знайти рішення для "надзвичайної гуманітарної ситуації" з російським опозиціонером Олексієм Навальним, передає Deutsche Welle.

 

"Ми вже підтримуємо контакти з російською владою, щоб внести свій вклад в професійне і прозоре вирішення цієї надзвичайної гуманітарної ситуації", - заявила журналістам у Берліні речниця міністерства закордонних справ Марія Адебар.

 

Вона сказала, що рейс німецького літака до Омська був організований в приватному порядку і що за ним не стоїть уряд Німеччини.

 

Раніше офіційний представник канцлерки Німеччини Ангели Меркель Штеффен Зайберт повідомив журналістам, що уряд Німеччини продовжує виступати за забезпечення найкращого медичного обслуговування для Навального.

 

"Найважливішим пріоритетом, звичайно ж, є те, щоб життя пана Навального було врятоване і щоб він міг одужати", - сказав Зайберт в Берліні.

 

Він зазначив, що є серйозні підозри в отруєнні росіянина, і що обставини справи повинні бути "повністю і прозоро розслідувані". 

 

Раніше у п’ятницю у Єврокомісії заявили, що російська влада буде вірна своїй обіцянці і дозволить транспортувати Алексєя Навального за кордон для лікування.

 

Як повідомляла УМ, головний лікар омської лікарні швидкої допомоги назвав діагнозом російського політика Олексія Навального порушення обміну речовин

 

У четвер канцлерка Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон заявили, що готові допомогти з лікуванням ймовірно отруєного російського опозиціонера Алексєя Навального. 

 

Нагадаємо, російському опозиціонеру Олексію Навальному в четвер вранці  стало погано під час перельоту з Томська до Москви, зараз він у реанімації. За словами його оточення, Навальний був отруєний чимось, підмішаним в чай. Бо нічого іншого зранку перед польотом не вживав.

 

За даними російських ЗМІ, лікарі поставили йому попередній діагноз – отруєння невстановленим психодиcлептиком. Водночас у лікарні не можуть підтвердити, що в нього отруєння.