Меркель і Макрон готові допомогти Навальному

09:09, 21.08.2020
Меркель і Макрон готові допомогти Навальному

Навальний нетранспортабельний, а його стан нестабільний, кажуть медики

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон готові допомогти з лікуванням, ймовірно отруєного, російського опозиціонера Алексєя Навального.

 

Як інформує УМ, про це лідери двох країн заявили у четвер після спільної зустрічі на півдні Франції, повідомляє DW.

 

Меркель запевнила, що Німеччина готова надати Навальному всю медичну допомогу, "в тому числі і в німецьких лікарнях".

 

Крім того, Меркель закликала Москву до якнайшвидшого проведення розслідування щодо підозри можливого отруєння Навального.

 

Французький лідер Еммануель Макрон також заявив про готовність надати допомогу російському опозиціонеру, який перебуває в комі. "Ми готові надати Алексєю Навальному і його родичам будь-яку допомогу, якої вони можуть потребувати, щодо здоров'я, притулку і захисту", - сказав Макрон.

 

Як повідомляла УМ, російському опозиціонеру Олексію Навальному в четвер вранці  стало погано під час перельоту з Томська до Москви, зараз він у реанімації. За словами його оточення, Навальний був отруєний чимось, підмішаним в чай. Бо нічого іншого зранку перед польотом не вживав.

 

За даними російських ЗМІ, лікарі поставили йому попередній діагноз – отруєння невстановленим психодиcлептиком. Водночас у лікарні не можуть підтвердити, що в нього отруєння.

 

Штаб Навального попросив Кремль посприяти його переміщенню за кордон на лікування. У ніч на 21 серпня в Омськ з Німеччини вилетів літак, щоб забрати політика.

 

Вранці 21 серпня прессекретарка Фонду боротьби з корупціє Кіра Ярмиш повідомила у Twitter, що головний лікар лікарні швидкої допомоги № 1 Омська, в якій знаходиться Навальний, відмовився видати дозвіл на перевезення політика в німецьку клініку. Головний лікар заявив, що Навальний нетранспортабельний, а його стан нестабільний. 

 

Поліція хоче оглянути речі російського опозиційного політика Олексія Навального, який у стані коми перебуває в лікарні в місті Омськ.