Порушення обміну речовин: лікарі озвучили діагноз Навального

14:37, 21.08.2020
Порушення обміну речовин: лікарі озвучили діагноз Навального

Олексію Навальному 20 серпня стало погано під час перельоту з Томська до Москви.

Головний лікар омської лікарні швидкої допомоги назвав діагнозом російського політика Олексія Навального порушення обміну речовин.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє "Медиазона" з посиланням на NGS55.

 

"Діагноз, до якого ми зараз найбільше схиляємося, - порушення вуглеводного балансу, тобто порушення обміну речовин. Викликано це може бути різким зниженням цукру в крові, що викликало втрату свідомості", - сказав головного лікаря Олександра Мураховського.

 

Заступник головного лікаря омської лікарні швидкої допомоги №1 Анатолій Калініченко заявив, що медики поки не знайшли слідів отрути в організмі Навального.

 

Однак, є декілька обставин, які виключають можливість вірити адміністрації закладу, де госпіталізований Навальний. Це пов'язано з тим, що одразу, як його госпіталізували в реанімацію безперешкодно проходили співробітники ФСБ та поліцейські й не пускали родичів опозиціонера, розповів в ефірі 24 каналу російський журналіст Ігор Яковенко.

 

За його словами, лікарі, керівництво закладу зараз перешкоджають вивезенню Навального за кордон, де його можуть врятувати.

 

"Вони хочуть приховати докази та вивести цю речовина з організму Навального. Тому більш-менш ясно, хто організатор його замаху, хто замовник, а хто спільник. Долю Навального завжди вирішувала лише одна людина – Путін", - зазначив журналіст.

 

"А те, що лікарі кажуть, що ніякої отрути не знайшли в крові Навального виглядає непереконливо, бо головний лікар цієї лікарні пан Мураховський є членом "Єдиної Росії". Тобто, фактично, політичним ворогом Навального", - наголосив Яковенко.

 

Він пояснив, що мотив усунути головного опозиціонера – у Путіна є. А заява силовиків про надзвичайно небезпечну отруту – дуже серйозна. За його словами, на це є очевидні причини: Навальний сьогодні єдина людина в країні, яка має можливість вивести людей на масові акції протесту. Більше це зробити не може ніхто.

 

"13 вересня відбудеться російський Єдиний день голосування. Саме тому Навальний опинивсь в Томську, бо він мобілізує своїх соратників. І сьогодні Путін відчуває страх і небезпеку виходу людей на вулиці. Це пов'язано з подіями в Білорусі, на які Путін дивиться як в дзеркало", - зазначив Яковенко

Він додав, що зараз важливий міжнародний тиск особисто на Путіна, більше нічого не може його врятувати. Зараз треба його транспортувати за кордон.


https://24tv.ua/likari-namagayutsya-prihovati-dokazi-otruyennya-rosiya-novini_n1400063 

 

Як повідомляла УМ, російському опозиціонеру Олексію Навальному в четвер вранці  стало погано під час перельоту з Томська до Москви, зараз він у реанімації. За словами його оточення, Навальний був отруєний чимось, підмішаним в чай. Бо нічого іншого зранку перед польотом не вживав.

 

За даними російських ЗМІ, лікарі поставили йому попередній діагноз – отруєння невстановленим психодиcлептиком. Водночас у лікарні не можуть підтвердити, що в нього отруєння.

 

Штаб Навального попросив Кремль посприяти його переміщенню за кордон на лікування. У ніч на 21 серпня в Омськ з Німеччини вилетів літак, щоб забрати політика.

 

Вранці 21 серпня прессекретарка Фонду боротьби з корупціє Кіра Ярмиш повідомила у Twitter, що головний лікар лікарні швидкої допомоги № 1 Омська, в якій знаходиться Навальний, відмовився видати дозвіл на перевезення політика в німецьку клініку. Головний лікар заявив, що Навальний нетранспортабельний, а його стан нестабільний. 

 

В організмі відомого російського опозиціонера Олексія Навального виявлено отруту, смертельно небезпечну не тільки для нього, але і для оточуючих.

 

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон готові допомогти з лікуванням, ймовірно отруєного, російського опозиціонера Алексєя Навального.