Зеленський таки назвав Росію агресором

20:01, 16.07.2020
Зеленський таки назвав Росію агресором

Володимир Зеленський під час урочистостей з нагоди 30-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський, вочевидь, зреагував на критику опозиції, яка закидала йому, що він не зміг прямо назвати Росію агресором, а послуговувався висловом «та сторона» після цинічного розстрілу окупантами на Донбасі евакуаційної групи, яка повинна була забрати тіло загиблого комвзводу 13 липня.

 

Як повідомляє «Україна молода», про російську агресію Зеленський сказав виступаючи у Раді під час урочистого засідання з нагоди 30-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України у четвер, 16 липня.

 

«Дорогі українці!  ​Сьогодні, шостийрікпоспіль, мизахищаємосвійсуверенітетвідросійськоїагресії. Мисплачуємозаценайвищуціну–життянашихгромадян. Сьогоднівесьцивілізованийсвітвизнає, щоУкраїна робить все для настання такого бажаного миру. Справедливого миру. Миру у нашому розумінні цього слова. Саме того миру, де державний суверенітет буде панувати в реальності, не на папері», - сказав глава держави.

 

 

І додав: «Так. Ми втратили частину території, ми втратили своїх людей. І на жаль, ми не можемо повернути загиблих. Але повинні повернути усі свої території. Повернути віру в правду і справедливість. Щоб те, заради чого загинули наші герої – ніколи не виявилось марним».

 

​Президент висловив переконання, що шанс досягти цього в українців є тільки в одному випадку: якщо всі об’єднаються. Так само, як і 30 років тому.

 

Як повідомляла «УМ», 13 липня поблизу населеного пункту Зайцеве загинув комвзводу морської піхоти Дмитро Красногрудь з позивним «Мир», підірвавшись на вибуховому пристрої.

 

Того ж дня забрати його тіло вирушила евакуаційна група українських військових. Російські окупанти цинічно обстріляли їх, внаслідок чого загинув військовий лікар Микола Ілін з позивним «Естонець».

 

Президент Зеленський відреагував на віроломство ворога лише більше ніж через добу, при цьому, послуговувався терміном «та сторона».