Китай вивів два спутника на орбіту Землі, відео

09:51, 01.06.2020

Китайська Народна Республіка запустила ракету-носій Long March-2D, яка вивела на орбіту два супутники. Запуск ракети відбувся з космодрому Цзюцюань у провінції Ганьсу в неділю.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляють китайські ЗМІ у понеділок.

 

У космос відправили апарат дистанційного зондування Землі Gaofen-9 та супутник HEAD-4.

 

Цей запуск став 333-м за рахунком для китайської серії ракет Long March-2D.

 

 

Зауважимо, що Китай планує до 2030 року відправити пілотовану місію на Місяць, а потім побудувати на там космічну базу.

 

Як повідомляла «УМ», у суботу, 30 травня 2020 року, на мисі Канаверал у Флориді з другої спроби відбувся перший пілотований запуск приватного космічного корабля Crew Dragon компанії SpaceX Ілона Маска з американськими астронавтами Бобом Бенкеном та Дугласом Герліном на борту.

 

Президент США Дональд Трамп був присутній на запуску космічного корабля Crew Dragon в Космічному центрі імені Кеннеді і спостерігав за історичною подією. Він одразу ж привітав главу компанії SpaceX Ілона Маска з успішним запуском космічного корабля.

 

За словами Трампа, США вдалося покласти край епосі, протягом якої існувала залежність від інших країн при відправці астронавтів у космос. Трамп наголосив, що американське національне космічне агентство (NASA) і компанія Ілона Маска SpaceX відправили "американських астронавтів на американській ракеті і з американської території".

 

У свою чергу, Ілон Макс відповів на давню заяву глави Роскосмосу Дмитра Рогозіна, який у 2014 році пропонував США доставляти астронавтів на Міжнародну космічну станцію за допомогою батуту.

 

"Батут працює", - сказав Маск, після чого він і директор NASA Джеймс Брайденстайн переглянулися і засміялися. "Це внутрішній жарт", - пояснив Маск.