Китай «знищив» американську базу на острові Гуам у пропагандистському відео

20:22, 22.09.2020

Армія КНР запустила пропагандистське відео, у якому Військово-повітряні сили Китаю знищують військову базу, яка дуже схожа на базу ВВС США на острові Гуам.

 

Відео під назвою «бог війни H-6K (Xian H-6 — китайська ліцензована копія радянського реактивного бомбардувальника Ту-16 — ред.) йде в атаку!» поширили у китайській соцмережі Weibo.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляє CNN.

 

У ролику китайський бомбардувальник знищує базу, яка дуже схожа на базу ВВС США на острові Гуам.

 

Для наочності і переконливості військові додали кадри з голлівудських фільмів, що й помітили користувачі соцмережі. Йдеться про кадри з американських бойовиків «Володар бурі», «Скеля» та «Трансформери: Помста полеглих».

 

Відтак, вже 22 вересня ролик видалили з соцмережі.

 

 

Зауважимо, що Народно-визвольна армія Китаю (НВАК), яка створює ці агітаційні відео, вже не раз використовувала закордонні фільми без ліцензії.

 

Як зазначає South China Morning Post, ця практика є «звичною для рекламного відділу НВАК».

 

У 2011 році державна телерадіокомпанія Китаю CCTV показувала фільм про тренування з НВАК, в який додали кадри з фільму «Найкращий стрілець» з Томом Крузом.

 

Творці ролику не бояться судових позовів від авторів стрічок. За словами представників НВАК, у відео використано лише декілька секунд з фільму, а сам матеріал не призначений для комерційного показу.