Чумак звільняється з посади заступника генпрокурора

13:20, 17.03.2020
Чумак звільняється з посади заступника генпрокурора

Віктор Чумак подав новопризначеній генеральній прокурорці Ірині Венедіктовій заяву на звільнення з посади заступника генпрокурора.

 

Відповідну заяву пан Чумак оприлюднив у Facebook.

 

"Прошу Вас звільнити мене з адміністративної посади заступника генерального прокурора та з органів прокуратури", - йдеться в заяві.

.

"Я вже двічі хочу подякувати від нашої команди (Руслана Рябошапки – ред.) всім тим, хто в нас вірив і нас підтримував",- зазначив Чумак.

 

Як повідомляла УМ, 5 березня Верховна Рада України висловила недовіру генеральному прокурору Руслану Рябошапці, що тягне за собою його відставку із займаної посади. Ухвалення відповідного рішення підтримали 263 народні депутати за мінімально необхідних 226.

 

Виконання обов’язків генпрокурора тимчасово поклали на Віктора Чумака, який був заступником генпрокура з січня 2020 року, після звільнення з посади військового прокурора. 

 

17 березня Верховна Рада на другому поспіль позачерговому засіданні призначила на посаду генерального прокурора  Ірину Венедіктову, яка до цього виконувала обов’язки голови Державного бюро розслідувань.