Ірина Венедіктова обрана першою жінкою-генпрокурором

10:28, 17.03.2020
Ірина Венедіктова обрана першою жінкою-генпрокурором

Ірина Венедиктова стала першою жінкою-генпрокурором за роки незалежності.

Президент України Володимир Зеленський прийшов на позачергове засідання Верховної Ради, де вніс пропозицію щодо надання згоди Верховної Ради на призначення Венедіктової Ірини Валентинівни на посаду Генерального прокурора України.

 

Про це повідомляє кореспондент УМ.

 

"Враховуючи ситуацію у нашій державі, необхідність забезпечення безперебійної та високопрофесійної роботи усіх органів державної влади, особливо правоохоронних, мною було ініційовано розгляд на позачерговому засіданні ВР питання щодо надання згоди на призначення Генерального прокурора України. Відповідно до ч. 5 ст. 85, п. 11 ч. 1 ст. 106 та ч. 3 ст. 131 Конституції, вношу пропозицію щодо надання згоди Верховної Ради на призначення Венедіктової Ірини Валентинівни на посаду Генерального прокурора України", - сказав Президент.

 

З його слів, Венедіктова наразі виконує обов’зки керівника ДБР. Вона, на думку Зеленського, забезпечить стабільну і злагоджену роботу прокуратури.

 

"Вперше в історії незалежної України прокурором може бути жінка", - додав він.

 

Верховна Рада ухвалила постанову «Про надання згоди на призначення Президентом України Венедіктової І.В. на посаду Генерального прокурора» (№3227).
Відповідне рішення підтримали 269 народних депутатів при мінімально необхідних 226-ти.

 

«Рішення прийнято», – сказав голова ВР Дмитро Разумков.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський звільнив Трубу і призначив «Слугу народу» Венедіктову.