Рада звільнила Яременка з посади голови комітету

13:13, 17.01.2020
Рада звільнила Яременка з посади голови комітету

Верховна Рада України ухвалила в цілому проект постанови № 2751, яким звільнила народного депутата з фракції “Слуга народу” Богдана Яременка з посади голови комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, призначивши на цю посаду нардепа від фракції “Слуга народу” Олександра Мережко.

 

Відповідне рішення підтримали 317 народних депутатів України.

 

Проект постанови №2751 передбачає внесення змін до постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання".

 

Проектом пропонувалося: обрати народного депутата України, члена фракції "Слуга народу" Олександра Мережка головою комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, увільнивши його від виконання обов’язків члена комітету з питань правової політики.

 

Також проект постанови передбачала обрати народного депутата України, члена фракції "Слуга народу" Богдана Яременка членом комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, увільнивши його від виконання обов’язків голови комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

 

Окрім того, проект постанови передбачає обрати народного депутата України, члена фракції "Європейська солідарність" Володимира В’ятровича членом комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.

 

 

Як повідомляла УМ,  голова парламентського комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко написав заяву про складення повноважень на тлі секс-скандалу навколо його особи.
 
Раніше фракції "Голос", "Батьківщина" і "Європейська солідарність" закликали звільнити депутата від "Слуги народу" Богдана Яременка з посади глави комітету з питань міжнародних зв’язків.
 
29 жовтня Богдана Яременка помітили за листуванням з повією, причому він назвав це провокацією. За словами Яременка, листування було сфабриковане спеціально для журналістів.
 
31 жовтня у мережу потрапили нові знімки, з яких витікає, що Богдан Яременко протягом двох місяців спілкувався з різними дівчатами.
 
Пізніше Яременко попросив вибачення у всіх, кому створив проблеми своїм вчинком. У парламенті він нагадав журналістам, які напередодні опублікували його особисте листування з повіями, про кримінальну відповідальність: "Оприлюднення листування є кримінальним злочином і той, хто зробив це звідти (вказує на ложу журналістів, - ред.), заробив від трьох до семи років. Я не погрожую, я просто нагадую про закон і мораль, який для всіх один".