Закревська припинила голодування

09:14, 04.12.2019
Закревська припинила голодування

Адвокатка родин Героїв Небесної сотні Євгенія Закревська припинила голодування, яке розпочала 21 листопада через загрозу припинення розслідування справ Майдану.


Про це вона написала у Facebook.

 

«Зупиняємо голодування, але не припиняємо контролювати виконання владою плану дій по відновленню слідства у справах Майдану і не втрачаємо суспільної уваги над цими справами. Як тільки зникає увага суспільства — зникає пріоритет для влади, і починається колапс», — заявила Закревська.

 

 

 

Вона зазначила, що тепер потрібно вимагати підписання ухваленого закону про перезавантаження ДБР президентом, а також указу президента про затвердження нової структури ДБР, зі створеним новим управління у справах Майдану.

 

За словами Закревської, почувається вона добре, їсти не хочеться, галюцинацій немає.

 

Як повідомляла УМ, адвокатка сімей Небесної сотні Євгенія Закревська голодувала проти зупинки справ Майдану через нерозглянуту парламентом поправку до законопроєкту про ДБР.

 

Раніше, директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заперечив, що розслідування справ Майдану зупинено через відсутність норми в законодавстві про переведення слідчих Генпрокуратури до ДБР. Він зазначив, що ДБР поки не отримала від Генпрокуратури справи Майдану.

 

 

Пізніше комітет з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради підтримав поправку до законодавства, яка дозволяє перехід із Генпрокуратури до Держбюро розслідувань без проходження конкурсу слідчих і прокурорів, причетних до розслідування справ щодо вбивств громадян під час подій Революції гідності.

 

3 грудня Рада ухвалила зміни до закону про ДБР.