Адвокатка родин Небесної сотні Закревська голодує три доби

11:13, 24.11.2019
Адвокатка родин Небесної сотні Закревська голодує три доби

Адвокатка родин героїв Небесної сотні Євгенія Закревська голодує вже три доби проти недопущення зупинки розслідування справ Майдану.

 

За цей час вона втратила вже майже два кілограми.

 

«Сьогодні порівняла кількість слідчих управління спецрозслідувань станом на 1.07.2019 і станом на 20.11.2019 – з 67 лишилось 25. Шанси на продовження розслідування #СправМайдану худнуть разом зі мною», – написала вона вчора на своїй фейсбук-сторінці.

 

 

Закревська також повідомила, що на знак соліданості із нею від 22 листопада оголосили голодування також двоє активістів: Михайло Шекета і Микола Колорович із Мукачева.

 

Як повідомляла УМ, адвокат родин Героїв Небесної сотні Євгенія Закревська оголосила голодування, вимагаючи прийняття Верховною Радою поправки, яка дозволить продовжити розслідування справ Майдану після втрати ГПУ слідчих функцій.

 

Читайте також: Сенцов про голодування Закревської: «ми всі маємо підтримати її вимогу»

 

Нагадаємо, Раніше у ДБР створено підрозділ з розслідування "справ Майдану", щодо продовження слідства у яких раніше висловлювали занепокоєння адвокати родин Небесної сотні - загиблих під час акцій протестів у 2013-2014 роках.

 

Адвокатська дорадча група вимагає від Володимира Зеленського скликати позачергову сесію Верховної Ради для проведення голосування за поправку №318 до законопроекту №2116, яка дозволить зберегти слідство у справах Майдану.

 

"Вимагаємо не передавати провадження у справах Майдану до ДБР до прийняття поправки, створення управління по Майдану у ДБР та переведення туди слідчих з ГПУ", - йдеться у заяві адвокатів.