Ніхто не дозволить «зливати» справи Майдану - Зеленський

18:20, 29.11.2019
Ніхто не дозволить «зливати» справи Майдану - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський нагадав прокурорам, що вони мають продовжити на належному рівні здійснювати процесуальне керівництво у кримінальних справах інших органів, зокрема вчинених на Майдані Незалежності у 2013-2014 роках.

 

Про це він сказав під час урочистостей до Дня працівників прокуратури.

 

"Не зважаючи на те, що з 20 листопада прокуратура позбавлена функції слідства – ви маєте продовжити на належному рівні здійснювати процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях інших органів. Насамперед це стосується злочинів, вчинених на Майдані Незалежності у 2013-14 роках", - сказав Володимир Зеленський.

 

Він також зауважив, що 3 грудня першим питанням на порядку денному Верховної Ради України будуть зміни до закону про Державне бюро розслідувань.

 

Ця правка дозволить слідчим, які розслідували справи Майдану, перейти з Генпрокуратури до ДБР без проходження конкурсу.

 

"Ніхто не дозволить "зливати" справи Майдану", - наголосив Володимир Зеленський.

 

Зеленський також побажав працівникам прокуратури з’являтись у гучних новинах поруч з кількістю років, які отримали злочинці та корупціонери завдяки їх роботі.

 

"Нехай працівники прокуратури щодня з’являються у гучних новинах, де будуть фігурувати цифри 5, 10,15, 20, 50. Але це будуть не суми якихось-там хабарів, а кількість років, які завдяки саме вашій професійній справі отримали злочинці і отримали корупціонери", - сказав Володимир Зеленський.

 

Також він додав, що хотів би, щоб в цей день суспільство вітало прокурорів стоячи.

 

Як повідомляла УМ, у «Слузі народу» закликають голосувати за переведення команди слідчих у справах Майдану до Державного бюро розслідувань.

 

Нагадаємо, адвокатка сімей Небесної сотні Євгенія Закревська голодує проти зупинки справ Майдану через нерозглянуту парламентом поправку до законопроєкту про ДБР.

 

Раніше, директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заперечив, що розслідування справ Майдану зупинено через відсутність норми в законодавстві про переведення слідчих Генпрокуратури до ДБР. Він зазначив, що ДБР поки не отримала від Генпрокуратури справи Майдану.

 

Пізніше комітет з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради підтримав поправку до законодавства, яка дозволяє перехід із Генпрокуратури до Держбюро розслідувань без проходження конкурсу слідчих і прокурорів, причетних до розслідування справ щодо вбивств громадян під час подій Революції гідності.