У «Слузі народу» обіцяють проголосувати за переведення слідчих у справах Майдану до ДБР

16:23, 29.11.2019
У «Слузі народу» обіцяють проголосувати за переведення слідчих у справах Майдану до ДБР

У «Слузі народу» закликають голосувати за переведення команди слідчих у справах Майдану до Державного бюро розслідувань.

 

Про це йдеться в заяві голови комітету з питань правоохоронної діяльності, народного депутата від цієї політсили Дениса Монастирського.

 

«Ми, що підписались нижче, публічно беремо на себе зобов’язання проголосувати за переведення команди слідчих справ Майдану до Державного бюро розслідувань і закликаємо Євгенію Закревську та українців, які до неї приєднались, припинити голодування!» – написав він.

 

Монастирський закликав народних депутатів, у разі підтримки цієї пропозиції, поставити в коментарях «+» під постом.

 

Нагадаємо, адвокатка сімей Небесної сотні Євгенія Закревська голодує проти зупинки справ Майдану через нерозглянуту парламентом поправку до законопроєкту про ДБР.

 

Як повідомляла УМ, директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заперечив, що розслідування справ Майдану зупинено через відсутність норми в законодавстві про переведення слідчих Генпрокуратури до ДБР. Він зазначив, що ДБР поки не отримала від Генпрокуратури справи Майдану.

 

Пізніше комітет з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради підтримав поправку до законодавства, яка дозволяє перехід із Генпрокуратури до Держбюро розслідувань без проходження конкурсу слідчих і прокурорів, причетних до розслідування справ щодо вбивств громадян під час подій Революції гідності.