ДБР підготувало підозру депутатці Федині за погрози Зеленському

12:20, 26.11.2019
ДБР підготувало підозру депутатці Федині за погрози Зеленському

Державне бюро розслідувань направило до Генеральної прокуратури України проєкт підозри народній депутатці від «Європейської солідарності» Софії Федині та волонтерці Марусі Звіробій.

 

Їм інкримінують погрозу вбивством на адресу президента України Володимира Зеленського.

 

Прокуратурі також подали проєкт подання до Верховної Ради про надання згоди на притягнення Федини до кримінальної відповідальності.

 

У ДБР нагадали, що 26 жовтня народна депутатка та громадянка Марія Звіробій, перебуваючи у м. Львові, здійснили онлайн-трансляцію на відеохостингу YouTube та в соціальній мережі Facebook, під час якої начебто "висловлювали погрози вбивством, адресовані президенту Володимиру Зеленському, пов’язані з його державною діяльністю".

 

Як повідомляла УМ, 26 жовтня Володимир  Зеленський приїхав до добровольців у Золоте та в різкій формі зажадав від них прибрати наявну у них зброю.

 
Після цього народна депутатка "Євросолідарності" Софія Федина та волонтер Маруся Звіробій, наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися із Зеленським на передовій.