«Слуга народу» поскаржиться в органи на депутатку з «ЄС» за обговорення варіантів загибелі Зеленського

13:14, 28.10.2019
«Слуга народу» поскаржиться в органи на депутатку з «ЄС» за обговорення варіантів загибелі Зеленського

София Федина и Маруся Зверобій

Партія "Слуга народу" має намір звернутися до правоохоронних органів з проханням розслідувати висловлювання депутатки Софії Федини з "Європейської Солідарності" на адресу президента Володимира Зеленського.

 

Про це заявив перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко під час засідання Погоджувальної ради парламенту 28 жовтня.

 

"Ми вважаємо, що недопустима з боку депутата така діяльність, тому що є інституції, заповіді Боже, не можна робити привселюдно таких речей. Наша фракція буде звертатися до правоохоронних органів з мотивацією, чи є там перспективи", - сказав він.

 

Неприпустимість таких висловлювань відзначив перший заступник голови Ради Руслан Стефанчук, а сам спікер Дмитро Разумков доручив комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту розглянути цей випадок.

 

26 жовтня Федина разом з волонтеркою Марусею Звіробій записала відео, на якому вони обговорюють варіанти загибелі президента України Володимира Зеленського.

 

"Ми з Марусею йшли і говорили, що товариш президент, таке враження, думає, що він безсмертний... Там випадково може вибухнути граната, там обстріли бувають випадково. Найкрасивіше, щоб це все сталося під час московських обстрілів, коли хтось знову в білій сорочці припре на передову, - говорить на цьому відео Федина. - Мені б дуже хотілося, щоб під час його перебування там трохи «накрили»".

 

Як повідомляла УМ, 26 жовтня Володимир  Зеленський приїхав до добровольців у Золоте та в різкій формі зажадав від них прибрати наявну у них зброю.

 
 
Ветерани війни з Росією, які прибули до міста Золоте на Луганщині захищати його у випадку відступу ЗСУ, запевняють, що діють виключно в межах закону й не збираються їхати звідти, доки існує загроза "втрати території України".
 
 
Штаб операції Об'єднаних сил заявив, що люди зі зброєю, які спілкувалися із президентом України у Золотому, перебувають у зоні ООС нелегально.МВС заявило, що після зустрічі із Зеленським добровольці вивезли зброю із Золотого-4.