Зеленський в різкій формі спілкувався з добровольцями у селищі Золоте

15:15, 26.10.2019
Зеленський в різкій формі спілкувався з добровольцями у селищі Золоте

Президент України Володимир Зеленський приїхав у селище Золоте до добровольців та ветеранів, які з’їхалися туди, щоб не допустити відведення українських військ з населеного пункту.

 

Про прибуття президента свідчать публікації у Facebook та Telegram-каналі «Останній блокпост «Ні капітуляції».

 

Зеленський розповів, що мешканці погоджуються із відведенням військ і сказав добровольцям, щоб вони прибрали зброю. Однак добровольці не збираються відступати й сказали, що не дозволять відведення військ.

Чоловік у військовій формі на ім'я Денис, імовірно доброволець або ветеран, запитав президента, чи зустрінеться він з ветеранами щодо акцій «Ні капітуляції», які відбулися у низці міст України.

 

«Люди вимагали зустрічі», — сказав він

 

«Я прийшов тобі сказав, ви зброю відведіть. Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш ніякі ультиматуми озвучувати», — відповів Зеленський.

 

На репліку Дениса, що «люди передали президенту інформацію про акції протесту в Україні» та про бажання учасників зустрітися з ним, Зеленський відповів: «Хто мені передав? В Україні вчора пройшов дощ, ось що мені передали».

 

Денис пояснив, що ветерани передали (очільнику Миколаївської області - ред.) Стаднику листа з вимогою зустрічі з президентом.

 

«Він мені передав, я прочитаю. Послухай, я президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я ж не лох якийсь. Я тобі прийшов і сказав — зброю прибери. А ти мене не переводь на акції. Я хотів побачити в очах розуміння. А побачив хлопця, який вирішив, що перед ним якийсь лопух стоїть і переводить мене на іншу тему», — сказав Зеленський.

 

Зеленський наголосив, що всі мають працювати на те, щоб завершити війну.

Як повідомляла УМ, 1 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що делегація України погодила "формулу Штайнмаєра" під час зустрічі Контактної групи у Мінську. Зеленський заявив, що її не слід боятися.

 

Колишній президент Петро Порошенко запропонував 7 кроків, які варто зробити, щоб уникнути російської пастки.

 

В Києві 14 жовтня відбувся марш "Ні капітуляції!" проти реалізації "формули Штайнмаєра"

 

Учасники акції "Ні капітуляції" вимагають відставки глави ОПУ Андрія Богдана.

 

Також мітингувальники наклеїли на будівлю Офісу президента наклейки, зокрема "Ні капітуляції", "Крим – це Україна", "Донбас – це Україна", "Ні формулі Штайнмаєра", "Богдана у відставку". Представники Правого сектора обклеїли портретами загиблих воїнів АТО парадний вхід.