Милованов під крики «Ганьба» представив закон «Слуги народу» про землю

13:59, 13.11.2019
Милованов під крики «Ганьба» представив закон «Слуги народу» про землю

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов представляв проєкт закону "Слуги народу" про скасування мораторію на продаж сільгоспземлі №2178-10 під крики "Ганьба!" і в оточенні противників такого закону.

 

Закон представлено на засіданні парламенту 13 листопада.

 

"Сьогодні історичний момент… я вірю у демократію, засновану на власності… Ми маємо громадянам дати можливість розпоряджатися своєю землею. Потрібно, аби власник почував себе власником, а не кріпаком, щоб він був спроможний продати одну ділянку і купити іншу, яка йому більше підходить.  Більше 1 мільйона га сільгоспземель перебуває у комунальній власності – і громади повинні мати справедливий дохід від оренди чи продажу майна", - доповідав Милованов.

 

Виступ міністра зустріли криками "Ганьба", які лунали під час майже всієї його доповіді.

 

Також нардепи від "Батьківщини" зайняли частину президії, а члени "ОПЗЖ" – трибуну. 

 

 Милованов заявляв, що за останні два місяці "говорив буквально з кожним – від власників агрохолдингів до найскромніших фермерів, і кожен з них мав аргументи "за" і "проти", але одне спільне було у всіх – мрія бути успішним на землі".

 

Міністр також нагадав, що чинна норма земельного кодексу говорить, що землі сільгосппризначення не можуть передаватися у власність іноземцям, особам без громадянства, іноземним юридичним особам і іноземним державам.

 

Він додав, що це "справедлива норма і ми вважаємо, що вона і далі повинна діяти".

 

Як повідомляла УМ, президент України Володимир Зеленський вранці 13 листопада збирав фракцію "Слуги народу" через питання ринку землі.

 

Зранку мітингувальники під Верховну Раду принесли труп свині у труні і похоронні вінки.

 

«Європейська Солідарність» запропонувала розробити новий законопроєкт про землю