Зеленський збирав фракцію «Слуги народу» через ринок землі

12:29, 13.11.2019
Зеленський збирав фракцію «Слуги народу» через ринок землі

Президент України Володимир Зеленський вранці 13 листопада збирав фракцію "Слуги народу" через питання ринку землі.

 

Про це в коментарі УМ повідомив депутат від фракції СН Микита Потураєв.

 

За його словами, на зустрічі із Зеленським депутати обговорювали ринок землі.

 

"Говорили про довгий шлях до цього закону. Це колеги з комітету провели десятки зустрічей. Між першим і другим читанням все треба врахувати, і позицію президента", - зазначив Потураєв.

 

Він підкреслив, що до другого читання законопроекту про обіг землі будуть внесені правки.

 

"Перше читання це завжди політичне рішення. Це проста процедура. Можна просто поправити між першим і другим", - додав нардеп.Нагадаємо, раніше представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Ірина Верещук в коментарі РБК-Україна заявила, що фракції "Слуга народу" не вистачить голосів за проект закону про обіг сільськогосподарських земель.

 

Відзначимо, сьогоднішнє засідання Верховної Ради почалося з того, що більшість фракцій виступили проти винесення законопроекту про ринок землі на голосування в першому читанні. 

 

Частина фракції політичної партії "Слуга народу" заблокувала трибуну.

 

Як повідомляє кореспондент LB.ua, це роблять для того, щоб не допустити зриву розгляду законопроєктів про ринок землі. Фракція "Слуга народу" перед ранковим засіданням провела засідання за участю президента Володимира Зеленського, де обговорювалося питання необхідності прийняття закону про скасування мораторію на продаж землі сільгосппризначення.

 

У проросійській фракції ОПЗЖ і в "Батьківщині" також не виключають блокування трибуни, щоб не допустити прийняття закону про ринок землі.

 

Нагадаємо, що в середу Верховна Рада розглядатиме в першому читанні 11 альтернативних законопроєктів про запуск ринку землі.

 

Як повідомляла УМ, під Верховну Раду принесли труп свині у труні і похоронні вінки.

 

Відповідно до останніх соціологічних опитувань групи «Рейтинг», 73% українців не підтримують запровадження ринку землі. У вересні опитування про ставлення до ринку землі проводив фонд «Демократичні ініціативи». Відповідно до результатів цього опитування, 56% громадян підтримували право українців на продаж землі, а 28% були проти цього.

 

Зеленський запевнив аграріїв, що після земельної реформи купувати й продавати землі сільськогосподарського призначення зможуть тільки українські громадяни та вітчизняні компанії.

 

20 грудня 2018 року Верховна рада схвалила продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення до 1 січня 2020 року. Законопроект №9355-5 підтримав 231 народний депутат.

 

Зеленський розпорядився, щоб уряд підготував, а парламент ухвалив до 1 грудня законопроект про ринок земель сільськогосподарського призначення та скасував мораторій на продаж землі.

 

Раніше Зеленський обіцяв, що в поточному році в країні буде проведено земельну реформу, а в 2020 - запрацює ринок землі. Водночас повідомлялося, що у Зеленського планують продовжити мораторій на продаж сільгоспземлі до липня-2020.