Арахамія хоче звільнення Яременка з посади голови комітету

19:55, 10.11.2019
Глава фракції "Слуга Народу" Давид Арахамія вважає, що депутат Богдан Яременко має залишити пост голови комітету Верховної Ради із закордонних справ.
 
Про це він сказав у бліц-інтерв'ю "Громадському".
 
"Яременко написав заяву. Будемо розглядати на фракції. Думаю, дамо йому слово для пояснення, яка в нього позиція. Я як керівник фракції не можу ухвалити щодо нього рішення. Але я вважаю, що він має піти з посади голови комітету", - сказав глава фракції.
 
Як писала "УМ", голова парламентського комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко написав заяву про складення повноважень на тлі секс-скандалу навколо його особи.
 
Раніше фракції "Голос", "Батьківщина" і "Європейська солідарність" закликали звільнити депутата від "Слуги народу" Богдана Яременка з посади глави комітету з питань міжнародних зв’язків.
 
29 жовтня Богдана Яременка помітили за листуванням з повією, причому він назвав це провокацією. За словами Яременка, листування було сфабриковане спеціально для журналістів.
 
31 жовтня у мережу потрапили нові знімки, з яких витікає, що Богдан Яременко протягом двох місяців спілкувався з різними дівчатами.
 
Пізніше Яременко попросив вибачення у всіх, кому створив проблеми своїм вчинком. У парламенті він нагадав журналістам, які напередодні опублікували його особисте листування з повіями, про кримінальну відповідальність: "Оприлюднення листування є кримінальним злочином і той, хто зробив це звідти (вказує на ложу журналістів, - ред.), заробив від трьох до семи років. Я не погрожую, я просто нагадую про закон і мораль, який для всіх один".

 

  •