Всередині фракції «Слуга народу» відбувається скандал

08:42, 23.10.2019
Всередині фракції «Слуга народу» відбувається скандал

Народний депутат від "Слуги народу" Максим Бужанський розповів про скандал, що відбувається всередині фракції, зазначивши, що керівництво фракції чомусь втрутилося у процес голосування в комітеті, і хоч проблем попросити фракцію підтримати або не підтримати будь-який закон не було, але частина членів комітету вважала за потрібне апелювати до керівництва фракції, вимагаючи покарати тих, хто голосував на підтримку іншого закону.

 

Про це нардеп написав у своєму Telegram-каналі.

 

"Кілька слів про скандал, що відбувається всередині фракції Слуга народу: сам не знаю як так вийшло, але практично всі керівні посади у фракції самі між собою розподілили списочники, повідомивши мажоритарників, що вони тепер начальники. Авторитетнішими вони від цього не стали, що і є реальна причина всіх конфліктів, коли дуже хочеться, а нема ні аргументів, ні авторитету", - написав Бужанський.

 

З його слів, будь-який комітет, за задумом своїм, є демократія в чистому вигляді, внесли рішення, і воно голосується. Набрало голоси - пройшло, не набрало - не пройшло, зазначив нардеп.

 

"Ніяких проблем винести в зал і попросити фракцію підтримати або не підтримати будь-який закон не було, але частина членів комітету вважала за потрібне апелювати до керівництва фракції, вимагаючи покарати тих, хто голосував на підтримку іншого закону. Керівництво фракції чогось втрутилося в демократичний процес голосування в комітеті, і чомусь взяло на себе невластиві і ніким не делеговані функції арбітра. Забувши, що комітет парламентський, а не міжсобойчик списочників", - продовжив Бужанський.

 

"Як єдиний аргумент докорів, керівництво фракції орієнтується на слова Лещенко... Від керівництва фракції пролунала пропозиція перевірити на поліграфі тих, на кого поскаржилися. Головна мішень доносу - нардеп Дубінський відразу ж підтримав цю пропозицію, зажадавши, щоб поліграф пройшли всі сторони+керівництво+офіс. На цьому запал вичерпався, і керівництво фракції почало намагатися зам'яти поліграфічну тему, прекрасно розуміючи, що Дубінський то детектор пройде, а от зв'язок Роксолани Підласої, наприклад, і законів про РРО та кешбек можна буде потім довго пояснювати", - повідомив народний депутат.

 

З його слів, є два шляхи подальших дій.

 

"Всі перераховані вище, сьогодні, о 20:00, йдуть на поліграф разом з Дубінським. Поліграф так поліграф. Другий шлях. Шапка загорілася трохи не там, де передбачалося, і на поліграф йде один Дубінський. А керівництво залишається на руїнах власноруч розірваної на частини фракції, повністю без будь-якого авторитету, з іміджем порожніх бюлетенів, які не відповідають за свої слова. І з купою питань по вже прийнятих законах, без відповіді на які буде неможливо перейти до обговорення наступних", - зазначив Бужанський.

 

"Не пройдете поліграф, ви нуль, політичне ніщо. І ніякий закон ні про який імперативний мандат, який ви таємно намагаєтеся засунути до порядку денного, в порушення всіх домовленостей, намагаючись підкупити мажоритарників адміністративними пряниками, не допоможе", - вказав нардеп, додавши, що "дуже чекаємо вечора".

 

Як повідомляла УМ,  раніше нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубінський повідомив, що Офіс Президента наполягає на тому, щоб народні депутати від фракції "Слуга народу", які входять до фінансового комітету Верховної Ради, пройшли детектор брехні.

 

Нардеп від "Слуги народу" Євгенія Кравчук, своєю чергою, зазначила, що остаточне рішення щодо використання поліграфа буде ухвалене після консультацій з психологами і криміналістами.