Путін: Зеленський не може забезпечити розведення на Донбасі через націоналістів

14:11, 11.10.2019
Путін: Зеленський не може забезпечити розведення на Донбасі через націоналістів

Президент Росії Володимир Путін заявив, що в зриві розведення сил на Донбасі винуваті українські націоналісти, а президент Володимир Зеленський не може на них вплинути.

 

Про це повідомляє Лівий берег з посиланням на російські ЗМІ. 

 

"Домовилися про розведення сил, але ніяк діючий президент України не може забезпечити розведення бойових підрозділів і техніки... Ну не може. Під'їхали туди націоналістичні військові формування та публічно заявили: якщо армія піде з цих позицій, ми там станемо. Армія не йде", - сказав президент Росії.

 

Путін також заявив, що бойовики "ДНР" і "ЛНР" кілька разів давали умовний сигнал про готовність до відведення - запускали білу ракету, але українська армія на це не відреагувала.

 

"Націоналісти прийшли туди і не дають армії піти", - сказав Путін і закликав владу України "проявити політичну волю".

 

Нагадаємо, ввечері 1 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що делегація України погодила "формулу Штайнмаєра" під час зустрічі Контактної групи у Мінську. Зеленський заявив, що її не слід боятися.
 
Також на переговорах у Мінську було досягнуто домовленостей про початок розведення сил у Петрівському та Золотому на Луганщині. "Хочу заспокоїти місцеве населення. Я особисто гарантую, що ви будете захищені і відвід військових ніяк не вплине на вашу безпеку", - пообіцяв президент.
 
 
 
 
Тим часом мешканці Золотого-4 ухвалили звернення до президента Зеленського, у якому вимагають скасувати розведення військ.