Представництво НАТО в Україні підтримало «формулу Штайнмаєра»

20:23, 08.10.2019
Представництво НАТО в Україні підтримало «формулу Штайнмаєра»

(фото: "Центр новин")

У представництві НАТО в Україні підтримали зусилля, спрямовані на виконання Мінських угод, включно з розведенням військ та погодження "формули Штайнмаєра".
 
Про це заявив голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков під час брифінгу у Сєвєродонецьку Луганської області, повідомляє "Громадське".
 
"НАТО повністю підтримує виконання Мінських угод всіма сторонами. Також ми відмітили, що минулого тижня відбулось погодження "формули Штайнмайєра" у Тристоронній контактній групі. Це може призвести до повної імплементації Мінських угод", - заявив голова представництва НАТО в Україні.
 
Він також зазначив, що в НАТО закликають Росію "у повному обсязі виконати свої зобов'язанн".
 
"Ми підтримуємо всі зусилля, які спрямовані на зменшення напруженості та можуть сприяти повному виконанню угод, оскільки це єдиний шлях до політичного врегулювання", - додав Вінніков.
 
Ввечері 1 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що делегація України погодила "формулу Штайнмаєра" під час зустрічі Контактної групи у Мінську. Зеленський заявив, що її не слід боятися.
 
Також на переговорах у Мінську було досягнуто домовленостей про початок розведення сил у Петрівському та Золотому на Луганщині. "Хочу заспокоїти місцеве населення. Я особисто гарантую, що ви будете захищені і відвід військових ніяк не вплине на вашу безпеку", - пообіцяв президент.
 
 
 
 
Тим часом мешканці Золотого-4 ухвалили звернення до президента Зеленського, у якому вимагають скасувати розведення військ.