У Конгресі США вимагають доступу до розмов Трампа з Путіним

07:39, 30.09.2019
У Конгресі США вимагають доступу до розмов Трампа з Путіним

Дональд Трамп (фото з відкритих джерел)

Конгрес США має намір отримати доступ до телефонних розмов президента Дональда Трампа з президентом Росії Володимиром Путіним та іншими світовими лідерами.
 
Про це заявив голова комітету з розвідки Палати представників США Адам Шифф. 
 
Як пише Reuters, демократ Шифф послався на побоювання, що Трамп міг поставити під загрозу національну безпеку.
 
"Я думаю, що першорядна необхідність тут полягає в тому, щоб захистити національну безпеку Сполучених Штатів і зрозуміти, чи підриває президент в розмовах з іншими світовими лідерами, зокрема з Путіним, нашу безпеку", - заявив Шифф.
 
"Якщо є спроба прикрити це, приховати це, то так, ми сповнені рішучості це з'ясувати", - додав він.
 
Нагагадаємо, раніше стало відомо, що Білий дім обмежував доступ до записів розмов президента США Дональда Трампа з президентом Росії Володимиром Путіним і наслідним принцом Саудівської Аравії Мухаммедом бен Салманом.
 
 

Як повідомляла "УМ", 25 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.  У ній Зеленський каже, що наступний генпрокурор буде "стовідсотково його людиною" і займеться справою Байдена.

 

Коментуючи опубліковану стенограму, Трамп заявив, шо не чинив тиску на Зеленського

 

Сам Зеленський заявив, що не давав згоди на публікацію телефонної розмови із Трампом.

 

Демократка, спікерка Палати представників Ненсі Пелосі: "Публікація записів дзвінка Білим домом підтверджує, що мала місце поведінка президента, що підриває цілісність наших виборів, престиж посади, яку він обіймає, і нашу національну безпеку".

 

Після скандалу навколо розмови Трампа й Зеленського спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер подав у відставку.

 

Раніше у США оголосили про запуск процедури імпічменту президенту Дональду Трампу через ймовірний тиск на президента Володимира Зеленського під час телефонної розмови.