Білий дім випадково надіслав демократам інструкцію, як реагувати на дзвінок Трампа Зеленському

16:06, 26.09.2019
Білий дім випадково надіслав демократам інструкцію, як реагувати на дзвінок Трампа Зеленському

Білий дім випадково відправив Офісу Демократичної партії службову інструкцію про те, як реагувати на нещодавню телефонну розмову президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.


Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Guardian.

 

«Білий дім випадково відправив Офісу демократів службовий документ з тезами про скандальний дзвінок президента США Дональда Трампа Президенту України Володимиру Зеленському. Незабаром після виходу скандальної стенограми, в якій Трамп тиснув на Україну з метою розслідування справи Джо Байдена, адміністрація президента США, схоже, випадково відправила свої тези щодо того, як говорити про скандал, в Офіс демократів», - йдеться в повідомленні.

 

Тези з цього листа спонукали політичних союзників Трампа стверджувати, що в розмові з українським президентом не було прямої мови про послугу за послугу.

 

Слід зауважити, що адміністрація американського президента згодом спробувала відкликати свій електронний лист, але було вже надто пізно. Незабаром після того, як була допущена це помилка, скріншоти тез швидко поширилися в соціальних мережах.

 

На помилково відправлений лист швидко відреагувала низка американських політиків. Так, наприклад, демократ з палати представників Брендан Бойл подякував Білому дому за те, що вони прислали йому цей лист, але зазначив, що не використовуватиме ці тези, а «дотримуватиметься правди».

 

 

Коментуючи опубліковану стенограму, Трамп заявив, шо не чинив тиску на Зеленського

 

Сам Зеленський заявив, що не давав згоди на публікацію телефонної розмови із Трампом.

 

Демократка, спікерка Палати представників Ненсі Пелосі: "Публікація записів дзвінка Білим домом підтверджує, що мала місце поведінка президента, що підриває цілісність наших виборів, престиж посади, яку він обіймає, і нашу національну безпеку".

 

У США оголосили про запуск процедури імпічменту президенту Дональду Трампу через ймовірний тиск на президента Володимира Зеленського під час телефонної розмови.