Прокуратура повідомила про підозру старшому адміністратору готелю «Токіо Стар»

11:56, 11.09.2019
Прокуратура повідомила про підозру старшому адміністратору готелю «Токіо Стар»

Прокуратура Одеської області повідомила про підозру старшому адміністратору готелю "Токіо Стар" у порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки.


Про це повідомляє пресслужба прокуратури Одеської області.

 

"Прокурори прокуратури Одещини спільно зі слідчими ГУНП в області відповідно до вимог Закону повідомили про підозру старшому адміністратору готелю "Токіо-Стар" у порушенні правил пожежної безпеки, що спричинило загибель людей (ч. 2 ст. 270 КК України)", - йдеться в повідомленні.

 

За даними розслідування, до функціональних обов’язків старшого адміністратора входило вирішення, зокрема, питань, пов’язаних із пожежною безпекою готелю. Правоохоронці з'ясували, що діяльність готелю велася з грубим порушенням вимог пожежної безпеки.

 

Під час виїзду на початку липня 2019 року на місце фахівці ДСНС склали акт про неможливість проведення перевірки у зв’язку з тим, що за інформацією адміністрації готелю підприємство припинило господарську діяльність за вказаною адресою.

 

У цьому ж місяці в приміщенні пральні, що фактично обслуговувала три готелі, почали спрацьовувати автомати захисту електрообладнання та плавитися розетки.

 

Як повідомляла УМ,  у ніч на 17 серпня в Одесі сталася пожежа в готелі «Токіо Стар», спершу повідомляли про 8 загиблих.

 

Пізніше правоохоронці виявили тіло дев’ятого загиблого під час проведення слідчих дій на місці пожежі. 

 

Поліція затримала власника готелю «Токіо Стар», йому готують підозру за фактом порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей.

 

Власнику згорілого одеського готелю "Токіо Стар" Вадиму Чорному повідомили про підозру в порушенні вимог до пожежної безпеки, що спричинило загибель людей.

 

Причиною пожежі в одеському готелі «Токіо Стар» могла бути спроба приховати вбивство.Президент Володимир Зеленський пообіцяв особисто простежити, щоб власник будівлі готелю, де сталася пожежа, та безпосередні її винуватці понесли покарання.

 

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив розпочати масштабні перевірки готелів та санаторіїв в Україні.

 

В Одеській області 18 серпня оголосили днем жалоби.