Поліція затримала власника готелю, в якому загинуло 9 осіб

08:11, 18.08.2019
Поліція затримала власника готелю, в якому загинуло 9 осіб

Поліцейські затримали Вадима Чорного, власника готелю «Токіо Стар» в Одесі, в якому через пожежу загинули дев’ятеро людей.

 

Про це йдеться в заяві пресслужби прокуратури Одеської області в Facebook.

 

"В рамках досудового розслідування затримано власника готелю. На даний момент Чорному готують підозру за фактом порушення вимог пожежної безпеки в готелі, що спричинило загибель людей", - повідомили в прокуратурі.

 


Як повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Олег Бех, правоохоронці вилучили всю документацію і сервер з відеоархівом одеського готелю «Токіо Стар».

 

«Опитуються свідки події, для вивчення з офісу готелю вилучено усю наявну документацію та сервер з відеоархівом, проводяться слідчі дії з власником готелю та представниками фірми, що встановлювала у готелі протипожежну сигналізацію», — йдеться в дописі Беха на Facebook.

 

Наразі тривають заходи щодо з’ясування причини пожежі і встановлення осіб загиблих.

 

 

 

Вадим Чорний – бізнесмен і власник згорілого в Одесі готелю Токіо Стар. Має дві вищі освіти – економічну та юридичну, а також підготовку в сфері політичної філософії.

 

47-річний бізнесмен володіє готелем Зірка, будівлею колишнього ресторану Київ на Грецькій площі і паркінгом там же.

 

З 1994 по 1998 рік був депутататом Одеської міськради. А з 1998 по 2002 рік – мером міста Арциз Одеської області. За час перебування на посаді повністю ліквідував місцевий міськвиконком. До апарату міської ради входили лише чотири людини.

 

Вадим Чорний балотувався в мери Одеси в 1998 і 2010 роках. З 2002 року – лідер партії Союз Анархістів України.

 

Є автором книги Ісус, який не знав Христа, де він робить висновок про тотальну фальсифікацію євангельських текстів з використанням популярних філософських доктрин того часу.

 

Є радником мера з боротьби з корупцією, а також власником сайту Хоробро. На час виборів брав у оренду телеканал Моя Одеса.

 

У коментарі Радіо Свобода Чорний заявляв, що готовий нести відповідальність.

 

"Сталася катастрофа. Якщо буде встановлена будь-яка провина з нашого боку, ми будемо нести повну відповідальність, я в першу чергу", – сказав він.

 

Як повідомляла УМ, у ніч на 17 серпня в Одесі сталася пожежа в готелі «Токіо Стар», спершу повідомляли про 8 загиблих.

 

Пізніше правоохоронці виявили тіло дев’ятого загиблого під час проведення слідчих дій на місці пожежі.