Одесит прихистив у себе вдома кілька десятків людей з готелю «Токіо Стар»

12:01, 17.08.2019
Одесит прихистив у себе вдома кілька десятків людей з готелю «Токіо Стар»

Одесит, котрий став випадковим свідком пожежі, що сталася в ніч на 17 серпня в готелі "Токіо Стар", прихистив у себе вдома кілька десятків його постояльців.


Про це повідомляє поліція Одеської області.

 

"Усього з місця події було евакуйовано близько 150 людей. До вирішення питання про подальше перебування частини з них неподалік від готелю, що згорів, створено тимчасові пункти з автобусів, виділених ГУНП та міськрадою. Там постраждалим від пожежі надається посильна домедична допомога, а також допомога психологів та волонтерів. Крім того, кілька десятків врятованих людей ще зночі прихистив у себе вдома одесит, який став випадковим свідком пожежі та кинувся допомагати рятувальникам та поліцейським", - йдеться у повідомленні.

 

 

Як повідомляла УМ, у ніч проти 17 серпня в готелі "Токіо Стар" в місті Одеса сталася масштабна пожежа. Внаслідок трагедії загинули 8 осіб, ще 10 людей постраждали.

 

 

Як повідомили в ДСНС, цей готель був переобладнаний з колишнього трамвайного депо, це двоповерхова будівля із 270 кімнатами, деякі без вікон. Загалом у готелі перебувало близько 200 осіб, з першого поверху евакуювали 64 людини, з другого - 72.

 

Як повідомив завідувач опікового відділення лікарні №10 Олександр Ставратій,  шестеро постраждалих під час пожежі в "Токіо Стар" перебувають у реанімації.  До цієї лікарні доправили сімох із десяти госпіталізованих внаслідок пожежі, які отримали найбільш серйозні ушкодження, пише Радіо Свобода. 

 

За даними лікаря, двоє з постраждалих – одесити, четверо – мешканці інших населених пунктів України. Ще один постраждалий – громадянин іноземної держави.

 

"(Уражені – ред.) різні ділянки тіла, від 1% до 15% поверхні тіла. Переважна патологія – термоінгаляційна травма, опіки дихальних шляхів та отруєння продуктами горіння. Всі вони були доставлені в кіптяві, чорні, слизова порожнина носа, роту, язик – все було чорного кольору", – сказав Ставратій.

 

 

Він уточнив, що серед госпіталізованих у його закладі постраждалих – троє жінок і четверо чоловіків віком від 16 до 37 років.