Децентралізація, як новий етап розвитку кіберспорту

12:33, 02.08.2019


Ринок кіберспорту динамічно розвивається. Тому не важко спрогнозувати, що вже в найближчі роки варто чекати нового етапу його еволюції. Сьогодні можна з впевненістю сказати, що нова ера розвитку кіберспорту наступає з його децентралізацією.


За децентралізацією майбутнє. На сьогоднішній день існує не так багато організаторів великих турнірів, брати участь в яких можуть лише професійні команди гравців. Іншим геймерам залишається тільки спостерігати за ними

 

Так, існують і якісь локальні офлайн-турніри, але вони проводяться не систематично, та й суперники по своїй силі значно відрізняються.

 

Під децентралізацією мається на увазі популяризація сервісу, який дозволить всім геймерам самостійно організовувати турніри та брати в них участь, змагатися в різних режимах з рівними за силою опонентами в улюбленій дисципліні. З огляду на попит на ринку кіберспорту, такі платформи повинні мати певний функціонал та нести певні цінності для кожного гравця.

 

Система рейтингу та підбору рівних команд суперників – обов'язкові умови для роботи подібних сервісів. Після калібрування, кожному гравцеві привласнюється рейтинг в залежності від рівня його гри. Далі система зможе формувати рівні за силою команди опонентів. Це вирівняє шанси кожного гравця, а також дасть їм можливість постійно зростати та поліпшення власного скілу.

 

Однією з болючих проблем всього кіберспорту залишаються геймери, а саме ставки на кіберспорт, які використовують коди для шахрайства (чіти). Універсальної програми, яка могла б вирішити цю проблему, поки що не існує, а її розробка може тривати близько півроку та коштувати $ 100 000. При цьому вона все одно не дає 100% захисту. Децентралізація дає змогу вирішити цю проблему.
 

 

Чому це цікаво?

Багато геймерів часто грають зі своїми друзями, з якими вони зіграні та готові створити команду. Для цього повинна існувати система лобі, яка дозволить користувачам сформувати власну команду та відточувати майстерність командної гри.

 

Слід зазначити, що далеко не всі є командними гравцями. Деякі геймери звикли розраховувати лише на власні сили або вважають за краще грати невеликими командами. Тому важливо дати їм можливість вибрати відповідний режим (дуель, 2х2 або 5х5), щоб вони мали змогу розвивати свої сильні сторони.

 

Кожен гравець або команда повинні мати можливість вибрати відповідний розмір турнірного внеску. Все залежить від матеріального становища гравця та впевненості в своїх силах. Таким чином, гра перейде на якісно новий рівень, а геймери, які будуть постійно покращувати свій скіл, зможуть заробляти кошти завдяки своїм навичкам. По суті, такий сервіс стане тим самим безпечним шляхом в кіберспорт.
З огляду на показники росту і останні тренди ринку онлайн-ігор, децентралізація кіберспорту - всього лише питання часу. Платформи, які дають можливість кожному геймеру стати частиною кіберспортивного ком'юніті, вже існують та активно залучають аудиторію. Напевно через рік-два, вони стануть новим щаблем у  розвитку кіберспорту, але успіху досягнуть лише ті, які будуть представляти реальну цінність для геймерів.