У Мокрокалигірській ОТГ на Черкащині збудували амбулаторію за майже 6 мільйонів

21.10.2020
У селі Ярошівка Мокрокалигірської об’єднаної територіальної громади, що в Катеринопільському районі, відкрили новозбудовану амбулаторію сімейної медицини. 
 
Як повідомили «УМ» у Черкаській обласній державній адміністрації, її оснащено всім необхідним для діагностики та надання якісної первинної допомоги.
 
«У приміщенні є кабінети сімейного лікаря, гінеколога, для щеплень, долікарський кабінет огляду дітей, лабораторія і дитячий куточок. А телемедичне обладнання дозволить консультуватися з вузькопрофільними фахівцями з обласних закладів охорони здоров’я», — розповідають у Черкаській ОДА.
 
І додають, що в амбулаторії працює три сімейнi лікарі, з якими вже підписали декларації понад 3 тисячi місцевих жителів. Загалом на будівництво амбулаторії витратили 5,7 мільйона гривень, є тут і свій автомобіль.
 
До речі, на Черкащині наразі завершується будівництво ще однієї амбулаторії загальної практики сімейної медицини — це в селі Сунки Смілянського району. Там нині триває благоустрій території.
 
Кошторисна вартість цього необхідного для місцевих жителів об’єкта — теж майже 6 мільйонів гривень. Будівництво ведеться на умовах співфінансування з районного та сільського бюджетів.
 
Приміщення амбулаторії також обладнане за новітніми стандартами й підготовлене для роботи двох лікарів сімейної медицини, там встановлено сучасне комп’ютерне обладнання. 
 
«Комфорт та якість надання медичних послуг у сільській місцевості і є нашою метою. Уже дев’ять таких амбулаторій ввели в екплуатацію на Черкащині, ще 13 маємо відкрити до кінця року», — підсумовує голова Черкаської ОДА Сергій Сергійчук.