Зеленський узаконив зміни адміністративно-територіального устрою Криму

13:43, 05.09.2023
Зеленський узаконив зміни адміністративно-територіального устрою Криму

Зеленський згадував про цей закон під час проведення Кримської платформи. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про впорядкування адміністративно-територіального устрою Автономної Республіки Крим, який Рада ухвалила ще 23 серпня - у день проведення третього саміту Кримської платформи.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба представництва президента України в АР Крим у вівторок.

 

Ззначається, що після набрання чинності законом - наступного дня після його офіційного опублікування, будуть введені в дію рішення, прийняті парламентом у 2016 та 2020 роках щодо декомунізації та введення нового районного поділу Автономної Республіки Крим.

 

Даний закон доручає Кабінету Міністрів України протягом одного місяця визначити території та адміністративні центри територіальних громад в Автономній Республіці Крим, а протягом трьох місяців утворити районні державні адміністрації нових районів та внести на розгляд парламенту законопроєкт про особливості відновлення публічної влади в Автономній Республіці Крим після деокупації.

 

Зазначається, що головною метою закону є підготовка ґрунту для деокупації півострова, адже військові та військово-цивільні адміністрації створюють для діяльності на території територіальних громад.

 

Як повідомляла "УМ", раніше Рада в рамках дерадянизації ухвалила закон, згідно з яким в Україні більше не буде селищ міського типу. Тепер залишаться лише міста, селища та села.