Клімкін переконаний, що ЄСПЛ виправдає засудженого в Італії нацгвардійця Марківа

09:12, 26.07.2019
Клімкін переконаний, що ЄСПЛ виправдає засудженого в Італії нацгвардійця Марківа

Віталій Марків на суді в Італії (фото: "Радіо Свобода")

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін переконаний, що Європейський суд з прав людини виправдає бійця Національної гвардії України Віталія Марківа, засудженого в Італії до 24 років ув’язнення.

 

Про це Клімкін сказав під час публічного обговорення в Veteran Hub, пише УНІАН.

 

"Нам усім зрозуміло, що рішення наступних інстанцій будуть іншими, і те, що відбувається - це результат свідомих і дуже цілеспрямованих російських зусиль і розкрутки", - заявив Клімкін.

 

Зокрема, на його переконання, "коли ми підемо в касацію і потім в ЄСПЛ - він його виправдає, оскільки ніяких доказів там за визначенням немає".

 

"Що мене в цьому турбує, - оскільки ми знаємо, що в результаті ми вийдемо на позитив, - що Віталій ще проведе певний дуже серйозний час у в'язниці. Це реально мені болить. І це свідома російська операція. І люди, які це підтримували для того, щоб залякати всіх інших", - заявив Клімкін.

 

Нагадаємо, суд в Італії засудив нацгвардійця Марківа до максимальних 24 років ув'язнення. Його звинувачують в причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі 2014 року біля Слов’янська, хоча реальних доказів цьому немає, а всі документи, надані захистом Марківа і МВС України, засвідчують невинність нацгвардійця.
 
При цьому ключовий свідок у справі Марківа в день обстрілу не міг пояснити, що відбулося і звідки стріляли.
 
Водночас посол в Італії вважає вирок Віталію Марківу результатом спецоперації Москви.