Посол в Італії вважає вирок Віталію Марківу результатом спецоперації Москви

11:35, 16.07.2019
Посол в Італії вважає вирок Віталію Марківу результатом спецоперації Москви

Посол України в Італії Євген Перелигін (фото: facebook.com)

Посол України в Італії Євген Перелигін заявив, що процес проти нацгвардійця Віталія Марківа був "спецоперацією Росії, організованою в Італії з метою дискредитації українського опору російській агресії".
 
Про це він заявив порталу Formiche.net.
 
"Я переконаний , що весь процес проти Віталія Марківа, а також недавній вердикт присяжних Павії є доказом масштабної російської спецоперації, організованої в Італії з метою дискредитації українського опору російської агресії", - заявив Перелигін.
 
За словами посла, тепер, окрім політичних в’язнів у Росії, в України з’явився політв’язень в Італії.
 
"Звичайно, для підтвердження цієї версії потрібні незаперечні докази, але якщо суд присяжних руйнує долю і життя людини, захисника нашої Батьківщини, при повній відсутності доказів, то хто може заперечувати мою думку, виходячи з багатьох факторів та ознак, які свідчать про політичний характер процесу проти Віталія Марківа?", - додав посол.
 
Нагадаємо, суд в Італії засудив нацгвардійця Марківа до максимальних 24 років ув'язнення. Його звинувачують в причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі 2014 року біля Слов’янська, хоча реальних доказів цьому немає, а всі документи, надані захистом Марківа і МВС України, засвідчують невинність нацгвардійця.
 
При цьому ключовий свідок у справі Марківа в день обстрілу не міг пояснити, що відбулося і звідки стріляли.
 
Повідомлялося, що після вироку нацгвардійцю Марківу його адвокат хоче емігрувати з Італії.