Дружину втікача Онищенка намагались видати за «слугу народу»

15:52, 18.07.2019
Дружину втікача Онищенка намагались видати за «слугу народу»

Ганна Різатдінова є українською спортсменкою (фото: facebook.com)

На Київщині агітували голосувати на парламентських виборах за дружину депутата-втікача Олександра Онищенка Ганну Різатдінову та кандидатів Олега Донченка і Олега Жукотанського, яких видавали за кандидатів від "Слуги народу".
 
Поліція вилучила 44 тисячі примірників відповідних агітматеріалів у 93 окрузі.
 
Як повідомляє прес-служба Національної поліції, у Київській області зацікавлені особи намагалися "пропіарити" кількох кандидатів у народні депутати, прикриваючись брендом партії "Слуга народу".
 
З цією метою вони виготовили друковану продукцію з неправдивою інформацією і найняли студентів та неповнолітніх для її роздачі.
 
 
Їм вони заплатили 600 гривень за 6 годин роботи, агітаторів організовано розвезли автобусами у визначені місця для агітації - до міст Рокитне, Кагарлик та Миронівка.
 
Під час розповсюдження цих агітаційних матеріалів працівники поліції затримали 14 осіб. На них склали адміністративні матеріали.
 
Поліція встановила, що до партії "Слуга народу" згадані кандидати в народні обранці жодного стосунку не мають.
 
 
Як свідчать фото та відео, оприлюднені поліцією, йдеться про таких осіб як дружина депутата-втікача Олександра Онищенка Ганна Різатдінова та кандидати Олег Донченко і Олег Жукотанський (на сайті ЦВК значаться як самовисуванці).
 
Зазначається, що неправдиву агітпродукцію розповсюджували з одного з приватних агропідприємств міста Кагарлик. За попередньою інформацією, це агропідприємство належить до сфери управління ПрАТ "Миронівський хлібопродукт" (власник - Юрій Косюк). 
 
 
Поліцейські провели в приміщенні агропідприємства санкціонований обшук та вилучили 44 тисячі різного виду друкованих матеріалів агітаційного змісту. 
 
За фактом відкрито  справу за статтею "перешкоджання здійсненню виборчого права". 
 
Зазначається, що поліція проводить процесуальні дії для встановлення та притягнення до відповідальності осіб, які замовили та виготовили друковану агітпродукцію з недостовірною інформацією.
 

 
 
Його дружина Ганна Різатдінова - 26-річна українська художня гімнастка, бронзова призерка Олімпійських ігор 2016 року в індивідуальному багатоборстві, чемпіонка світу із вправ з обручем (2013), багаторазова призерка чемпіонатів світу та Європи, інших міжнародних змагань. Уродженка Сімферополя.