Порошенко заперечив, що на військовий парад в бюджеті закладено 300 мільйонів гривень

09:59, 15.07.2019
Порошенко заперечив, що на військовий парад в бюджеті закладено 300 мільйонів гривень

(фото: facebook.com)

П’ятий президент України Петро Порошенко спростував інформацію про те, що в державному бюджеті закладено 300 мільйонів гривень на парад до Дня Незалежності.
 
Про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна".
 
За словами Порошенка, президента Володимира Зеленського "підставили", коли сказали, що в бюджеті закладено 300 мільйонів гривень.
 
"Такої захмарної суми там не вказано. Тому що немає таких витрат. Позиція перша - кошти на матеріальне забезпечення, засоби на технічне забезпечення, засоби на бойове навчання. Вони передбачені і будуть витрачені. Перерозподілити їх немає звідки", - сказав Порошенко.
 

 
"Друга позиція - всі п’ять років наші воїни отримували премії - і ті, хто перебуває на фронті, і ті, хто беруть участь в параді. Парад - це не просто звіт армії і головнокомандувача про зроблене, але це й можливість громадянам вшанувати своїх захисників", - заявив експрезидент.
 
Петро Порошенко додав, що проведення параду залежить від пріоритетів чинного президента.
 
"Це виключно компетенція верховного головнокомандувача-президента. І це залежить від тих пріоритетів, які цей президент має. Хочу наголосити, що військовий парад - це не тільки і не стільки про гроші. Ви запитайте у хлопців і дівчат, які 5 років відвоювали: вони ходять на парад за гроші, для того щоб премії отримати? Чи навпаки це унікальна можливість забезпечення патріотичного виховання всієї нації? Забезпечити єдність нації?", - сказав він.
 
Як відомо, раніше Зеленський відмовився від військового параду до Дня Незалежності. Він сказав, що святкування Дня Незалежності буде, але у новому форматі. "Зазвичай 24 серпня на День Незалежності України у нас проходить військовий парад. Такий помпезний і точно недешевий. Мені здається, що цього року замість цього параду краще виділити гроші нашим героям, військовим. І ми вирішили цього року виділити 300 мільйонів гривень на премії всім нашим військовим", - сказав президент.
 
Водночас на сайті президента вже з'явилась петиція із вимогою провести парад до Дня Незалежності, а генерал Михайло Забродський погодився очолити парад ветеранів на День Незалежності.