Генерал Забродський погодився очолити парад ветеранів на День Незалежності

15:17, 10.07.2019
Генерал Забродський погодився очолити парад ветеранів на День Незалежності

Командувач Десантно-штурмовими військами ЗСУ генерал-лейтенант Михайло Забродський прийняв пропозицію представників громадськості очолити зведену колону військових на параді на День Незалежності України.

 

Відповідне відеозвернення оприлюднив колишній радник Петра Порошенка Юрій Бірюков у Фейсбук. 

 

“Для мене військовий парад на головній вулиці країни – це символ нашої незалежності, це символ нашої боротьби проти ворога. Знаю, що для більшості військових взяти участь у параді та представляти Збройні сили – це велика честь. А цивільні на параді віддають шану тим, хто своїм життям і здоров’ям захищає наш спокій та мирне небо. Це – дуже важливе нагадування, що в країні йде війна, і ми не можемо про неї забувати”, – переконаний Забродський.

 

 

Він наголосив, що проведення параду не стосується політики. 

 

“Я бачив у соцмережах дописи з закликами до мене провести парад. Це велика честь – бути присутнім на ньому. Парад потрібен нашій державі та нашим воїнам. І він буде”, – резюмував генерал.

 

Як повідомляла УМ, на сайті Президента вже з'явилась петиція із вимогою провести парад до Дня Незалежності. 

 

Раніше Володимир Зеленський розповів, як будуть використані державні кошти, призначені на військовий парад.

 

"Хочу поділитися з вами нашою новою ідеєю. Зазвичай 24 серпня на День Незалежності України у нас проходить військовий парад. Такий помпезний і точно недешевий. Мені здається, що цього року замість цього параду краще виділити гроші нашим героям, військовим. І ми вирішили цього року виділити 300 мільйонів гривень на премії всім нашим військовим", - сказав президент.

 

На скасування військового параду відреагував Петро Порошенко. 

 

Він наголосив, що парад – це значуща подія не лише для армії, а й для українського народу, адже він демонструє той прогрес у розбудові ЗСУ, який було досягнуто протягом року.

 

А голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав вийти на Хрещатик у День незалежності, незважаючи на скасування військового параду.

 

"Щоб вшанувати безсмертний подвиг українських героїв, закликаю всіх, хто боровся і воював за свободу України, учасників Революції гідності, ветеранів російсько-української війни, волонтерів, військових 24 серпня 2019 року вийти на Хрещатик і пройти парадом Незалежності головною вулицею держави", - сказав Парубій. 

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Міністерству фінансів України переглянути кошторис проведення військового параду на День незалежності та знайти джерела фінансування параду.