Гройсман хоче провести парад до Дня Незалежності із меншими витратами

07:51, 11.07.2019
Гройсман хоче провести парад до Дня Незалежності із меншими витратами

(фото: facebook.com / Володимир Гройсман)

Кабінет міністрів планує протягом тижня підготувати для президента Володимира Зеленського варіанти, як можна направити на доплати військовим 300 млн грн, не скасовуючи військовий парад на День Незалежності.
 
Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман журналістам в Харкові в середу, передає "Інтерфакс-Україна".
 
"Я запропонував президенту, що ми підготуємо варіанти, яким чином і виплатити підвищення, і провести парад, але з максимально оптимальними фінансовими витратами ... Думаю, що протягом тижня ми підготуємо свої пропозиції", - сказав він.
 
Прем’єр зазначив, що остаточне рішення залишається за президентом.
 
"Ми це запропонуємо президенту. Президент як верховний головнокомандувач прийме рішення, але я вважаю, що це справа (парад) - для суспільства. Це не для чиновників, не для когось іншого. Це для українців, для українських воїнів, для українського суспільства, для української держави. Тому я б хотів, щоб парад відбувся", - зазначив Гройсман.
 
 
Як відомо, раніше Зеленський відмовився від військового параду до Дня Незалежності. Він сказав, що святкування Дня Незалежності буде, але у новому форматі. "Зазвичай 24 серпня на День Незалежності України у нас проходить військовий парад. Такий помпезний і точно недешевий. Мені здається, що цього року замість цього параду краще виділити гроші нашим героям, військовим. І ми вирішили цього року виділити 300 мільйонів гривень на премії всім нашим військовим", - сказав президент.
 
Водночас на сайті президента вже з'явилась петиція із вимогою провести парад до Дня Незалежності, а генерал Михайло Забродський погодився очолити парад ветеранів на День Незалежності.