У ДБР пояснили, чому загибель хлопчика розслідують як умисне вбивство

18:10, 05.06.2019
Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба пояснив, чому правоохоронці розслідують смерть 5-річного Кирила Тлявова як умисне вбивство.
 
Про це він заявив під час звіту про хід розслідування, передає "Українська правда".
 
"Чому саме 115 стаття ККУ (умисне вбивство)? Затримані поліцейські - це особи, які в силу виконання своїх повноважень, обізнані з поводженням, з наслідками застосування зброї і це найважливіший момент", - сказав Труба.
 
"Наступне. Вивчення місця події, вивчення всієї обстановки, а також з показань свідків було зроблено висновки про те, що підозрювані розуміли напрямок і можливу траєкторію, а також знали, що в цьому місці знаходяться діти, тому кваліфікація за погодженням з процесуальними керівниками була визначена як 115", - додав директор ДБР.
 
Крім того Труба розповів, що будуть розслідуватися дії поліцейських, які проводили попередній огляд місця події, адже у ЗМІ публікували інформацію, що за попереднім оглядом правоохоронців, дитина могла отримати пошкодження внаслідок падіння.
 
"На даний час є суспільний запит, є багато питань і правові підстави для того, щоб дати відповідь під час проведення слідчих дій, чи не було зроблено це умисно, чи працівники поліції умисно не мали наміру приховати злочин", - сказав Труба. 
 
За його словами, у зв'язку з цим у ЄРДР внесли відомості за ст. 396 ККУ (умисне приховування злочину).
 
Як повідомляла "УМ", поранений патрульними 5-річний Кирило Тлявов помер у лікарні. Хлопчик після поранення і операції на головному мозку перебував у вкрай важкому стані.
 
 
Вони не пам’ятають, хто з них поцілив у хлопчика, проте відмовляються свідчити і не визнають провини. А рідні підозрюваних поліцейських звинувачують в трагедії батьків хлопчика.
 
У вівторок 4 червня суд арештував Приходька та Петровця на 2 місяці без права на внесення застави. Водночас слідство перевіряє, чи міг вистрілити в хлопчика син патрульного.
 
Обурені скоєним поліцейськими українці вийшли на акції протесту під будівлі поліції та МВС.
 
Нагадаємо також, керівник поліції Київщини через убивство хлопчика подав у відставку. Чоловік просить направити його в зону ООС.