У БПП готові до дострокових виборів в Раду

17:12, 20.05.2019
У БПП готові до дострокових виборів в Раду

Партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність" готова до проведення дострокових виборів парламенту.

 

У заяві БПП йдеться, що партія готова як до чергових, так і до позачергових виборів. Проте розпуск Верховної Ради повинен відбуватися згідно з Конституцією

 

"З іншого боку, ми вважаємо, що право Президента достроково припиняти повноваження Верховної Ради має реалізовуватися у повній відповідності до Конституції України. Демократія – це процедури, відсутність процедури – це авторитаризм. Моделлю подібного механізму може слугувати юридично бездоганне рішення Петра Порошенка в 2014 році про розпуск Верховної Ради. Президент має право розпускати Верховну Раду, але це право є небезумовним та має відбуватися у повній відповідності до Конституції»,- зазначається в заяві.

 

Також у БПП заявили, що Партія готова захищати цінності і здобутки, які вона обстоювала останні п’ять років, зокрема, інтеграцію України в ЄС і НАТО, "що є дуже важливим для України і про що, на жаль, не згадав новообраний Президент Зеленський у своїй інаугураційній промові".

 

Як повідомляла УМ, Юлія Тимошенко заявила, що вона повністю підтримує рішення президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради, але діючий парламент має прийняти низку невідкладних рішень і піти красиво.

 

Президент Володимир Зеленський запросив керівників фракцій Верховної Ради провести у вівторок вранці в Адміністрації президента консультації з питання розпуску парламенту.

 
 
Під час урочистої промови Зеленський запропонував уряду добровільно прийти у відставку і оголосив, що дає депутатам 2 місяці та "розпускає Верховну Раду".
 
Також Зеленський під час своєї промови на інавгурації послав сигнали президенту Росії Володимиру Путіну. Він дав зрозуміти, що діалог з Москвою можливий, але за виконання першої умови - повернення українських заручників з Росії.
 
Водночас віце-спікер парламенту Ірина Геращенко заявила, що розпуск Ради Володимиром Зеленським є неконституційним.