Ірина Геращенко: Розгін Верховної Ради Зеленським не конституційний

15:43, 20.05.2019
Ірина Геращенко: Розгін Верховної Ради Зеленським не конституційний

Ірина Геращенко побажала успіху "новій команді на благо України, бо Україна понад усе" (фото: facebook.com / Ірина Геращенко)

Віце-спікер парламенту Ірина Геращенко вважає неконституційним розпуск парламенту президентом Володимиром Зеленським.  
 
Про це Ірина Геращенко написала у Facebook.
 
"Виграла з десяток парі, що буде довчасний розпуск Верховної Ради, хоч це й не конституційно (але хто ж на такі "дрібниці" звертає увагу в епоху боротьби за лайки)", - зазначила вона.
 
Вона звернула увагу, що, за словами Зеленського, "вже не слуга народу, а, навпаки, народ, кожен з народу, несе відповідальність за ситуацію в країні".
 
"Жодного разу не почула - Революція гідності, РФ, ЄС, НАТО, Перемога ... Розчарування: не було хвилини мовчання..., за тими, хто заплатив життями за Україну", - написала Геращенко.
 

Віце-спікер додала, що її не тішить "низька політична культура і культивація неповаги до інститутів держави, незалежно від осіб і прізвищ", очевидно, продемонстрована Зеленським під час його інавгурації.
 
Водночас Ірина Геращенко відзначила "мирну і цивілізовану передачу влади, демократичні президентські вибори і повагу, яку Верховна Рада демонструє до інституції президенства, незалежно від прізвищ".
 
Вона побажала успіху "новій команді на благо України, бо Україна понад усе".
 
"Настрій - хороший. Тому що Україна - понад усе і попереду багато роботи. Тим більше в конструктивній опозиції. Посади і статуси - то все доугорядне. Головне - принципи і пріорітети, а вони незмінні. Й точно не залежать від виборів", - підсумувала Ірина Геращенко.
 
 
Під час урочистої промови Зеленський запропонував уряду добровільно прийти у відставку і оголосив, що дає депутатам 2 місяці та "розпускає Верховну Раду".
 
Також Зеленський під час своєї промови на інавгурації послав сигнали президенту Росії Володимиру Путіну. Він дав зрозуміти, що діалог з Москвою можливий, але за виконання першої умови - повернення українських заручників з Росії.
 
Як проходила інавгурація Володимира Зеленського та всі подробиці, читайте в "УМ".