Лідери фракцій поки не підтвердили Зеленському дату інавгурації 19 травня

17:17, 04.05.2019
Лідери фракцій поки не підтвердили Зеленському дату інавгурації 19 травня

Обраний президент Володимир Зеленський провів зустріч з головами фракцій Верховної Ради.

 

Про це повідомляє РБК-Україна.

 

Зеленський повідомив, що наполягав на тому, щоб інавгурація пройшла 19 травня. Натомість, за його словами, було багато думок і рішення приймуть вже на засіданні Ради.

 

"Дату інавгурації ми напевно зможемо зрозуміти тільки 14 травня на засіданні Верховної ради. Вони будуть голосувати за нашу дату, подивимось", - заявив Зеленський.

 

Зеленський та голови фракцій, зокрема, обговорили питання зовнішньої політики, внутрішньої політики, взаємовідносин з парламентом.

 

Глава фракції "Самопоміч" Олег Березюк повідомив, що парламент визначиться з датою інавгурації наступного тижня. Він додав, що Петра Порошенка на зустрічі не було.

 

Також Зеленський заявив, що ще зарано говорити про ймовірний розпуск парламенту, оскільки він ще не набув своїх повноважень.

 

"Рано про це говорити — ще немає повноважень. Як тільки в мене будуть повноваження, ви отримаєте відповідь", — сказав Зеленський.

 

Загалом зустріч тривала дві години. За словами присутнього на зустрічі нардепа Андрія Левуса, на зустрічі були присутні голова ВР Андрій Парубій та перший заступник Ірина Геращенко, а також Оксана Сироїд. Від фракції БПП на зустрічі був присутні народний депутат Олександр Черненко. Фракцію "Батьківщини" представив нардеп Крулько, від "Самопоміч" Олег Березюк. Від Опозиційного блоку був присутній голова фракції Вадим Новинский. Від "Народного фронта" на обговоренні дати інавгурації присутній заступник голови фракії Андрій Тетерук.

 

Раніше повідомлялось, що на зустрічі Зеленський буде пропонувати провести інавгурацію 19 травня. Перед зустрічю Зеленський повідомив, що він хоче познайомитися з депутатами та лідерами парламентських фракцій.

 

Як повідомляла УМ, народний депутат Сергій Міщенко зареєстрував у Верховній Раді проект постанови, згідно з яким новообраний президент Володимир Зеленський має скласти присягу 19 травня.

 

За законом інавгурація новобраного президента має відбутися не пізніше ніж через 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів, тобто протягом 30 днів після оприлюднення офіційних результатів виборів в офіційних виданнях влади "Голос України" та "Урядовий кур'єр".
 
Дату інавгурації затверджує Верховна Рада, яка має ухвалити відповідну постанову за поданням спікера не менше ніж 226 голосами.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський до інавгурації не оголосить кандидатури голів СБУ, ГПУ та МЗС. Також відомо, що Володимир Зеленський не хоче працювати в адміністрації на Банковiй і шукає приміщення за Києвом.