Володимир Зеленський хоче інавгурацію 19 травня

15:24, 04.05.2019
Володимир Зеленський хоче інавгурацію 19 травня

Обраний президент України Володимир Зеленський пропонує провести інавгурацію 19 травня.

 

Про це він заявив журналістам під Верховною Радою, куди прибув для зустрічі з головами фракцій, пише Громадське. 

 

«Ми пропонуватимемо 19 травня. Це найголовніше питання, і ми з нього розпочнемо», — сказав Зеленський.

 

Та додав, що окрім інавгурації, мають обговорити й інші питання.

 

«Можуть бути також різні зустрічі, окремі зустрічі. Але спочатку ми домовилися провести цю першу зустріч, і хоча б про щось уже домовитися», — сказав новообраний президент.

 

Крім того, Зеленський заявляє про підготовку «кількох ходів» у відповідь на ініціативи Росії щодо паспортизації жителів окупованої частини Донбасу.

 

«Готуємо. У нас є кілька ходів, скажімо так. В цьому плані ми повинні бути креативними, повинні бути швидкими, розумними – такими, як є ми, молоді. Тому будемо поки що готувати, а потім ми покажемо», - зазначив Зеленський.

 

Як повідомляла УМ, народний депутат Сергій Міщенко зареєстрував у Верховній Раді проект постанови, згідно з яким новообраний президент Володимир Зеленський має скласти присягу 19 травня.

 

За законом інавгурація новобраного президента має відбутися не пізніше ніж через 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів, тобто протягом 30 днів після оприлюднення офіційних результатів виборів в офіційних виданнях влади "Голос України" та "Урядовий кур'єр".
 
Дату інавгурації затверджує Верховна Рада, яка має ухвалити відповідну постанову за поданням спікера не менше ніж 226 голосами.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський до інавгурації не оголосить кандидатури голів СБУ, ГПУ та МЗС. Також відомо, що Володимир Зеленський не хоче працювати в адміністрації на Банковiй і шукає приміщення за Києвом.